Miért szeretek otthonról dolgozni?

Ha összeterelnénk 100 anyát és megkérdeznénk, hogy milyen munkát szeretnének, a legtöbben rugalmas munkaidőt kívánnának maguknak, amiben könnyedén megoldják a családi logisztikát. Hozni-vinni a gyerekeket iskolába, szakkörökre, sportra, különórákra és ellátni a háztartást a munka mellett – a legtöbb anyának ez az ideális megoldás.

Éppen ezt tudja a home office. Én már csak tudom: négy éve dolgozom itthonról. És imádom. De imádják a diákok is – főképp az egyetemisták –, akiket a pandémia kényszerítette rá a digitális oktatásra.

Hogy miért szeretünk otthonról dolgozni és tanulni? Összeszedtem néhány nagy előnyt:

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

Nincs ingázásra elvesztegetett idő

Ez nagyszerű dolog. Nem kell reggel rohanni, nem kell a forgalomban araszolni, sem a tömegközlekedésen nyomorogni. Elsétálok a gyerekekkel, majd haza, és már dolgozhatok is. Egy iskolás pedig csak felkel, kicsit rendbe szedi magát, és már tanulhat is. Nincs utazás, nincs mindennapos stressz.

Nem kell állandóan elfoglaltnak tűnni

Ha irodában dolgoznék, kénytelen lennék mindig elfoglaltnak tűnni. Valamiért ugyanis mai napig tartja magát az a nézet, hogy csak az végez értékelhető munkát aki megállás nélkül, folyamatosan dolgozik. Sokan ezért tesznek-vesznek, felesleges dolgokat csinálnak, hogy kitöltsék az esetleges üresjáratokat. Otthon ilyen nincs. Senki nem fog a hátam mögé állni és mogorván nézni rám. A munka pedig így is elkészül.

Lehet más dolgokkal is foglalkozni

Az otthoni munkavégzés és tanulás lehetővé teszi, hogy a felszabadult időben mást csináljunk. Így a fentebb említett szüneteket hasznos dolgokkal is el lehet tölteni: házimunka, edzés, ügyintézés, pihenés – kinek mire van szüksége. A lényeg az, hogy maximálisan ki tudom használni az időmet és nem malmozok várva, hogy leteljen a munkaidő, és mehessek haza. És persze így lehetőség van egészségesebben étkezni, hisz van idő és alkalmas helyszín összerakni egy egészségesebb ételt.

Van idő sportolni is (akár ezt is online megoldva), és van módunk jobban részt venni a család életében.

Nincs tömeg

Vannak akik félnek az otthoni munkavégzés elszigeteltségétől, és vannak akiknek szükségük van a munkatársakra, a csapatmunkára, a személyes visszacsatolásra. Nos, ezek az otthoni munkavégzésnél, online tanulásnál valóban nincsenek, azonban némi önfegyelemmel így is hatékonyan és kreatívan lehet dolgozni, tanulni. Az eredmények önmagukért beszélnek, a visszacsatolás pedig megoldható telefonon vagy online csatornán keresztül. Tulajdonképpen beszélgethetünk is a kollégákkal, osztálytársakkal. Végülis szuper konferenciahívásokra van lehetőség, nem igaz?

Számtalan alkalmazás született az utóbbi időben arra, hogy rugalmasabb és élvezhetőbb legyen az otthoni munka és tanulás. Mindehhez persze jó internet és remek eszközök is kellenek, de manapság ez is könnyedén megoldható. Nem kell más, mint keresni egy igazán jó partnert, mint amilyen az iCentre, ahonnan kiváló minőségű okos-eszközöket szerezhetünk be, és akik minden technikai probléma esetén is segítenek, és máris gördülékenyen megoldható minden feladat, otthonról.

Kata történetéből kiderül, ő hogyan és milyen eszközökkel kivitelezte, hogy otthonról tanulhasson.

Természetesen van néhány hátránya is a home office-nak, emellett az extrovertált, társaságkedvelő személyeknek nem való ha otthonról, egyedül kell dolgozniuk. De őszintén mondom: a negatívumok kiküszöbölhetők, a szabadság viszont, amit az otthoni munkavégzés ad, felbecsülhetetlen!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.