Alakulhat komoly kapcsolat az alkalmi együttlétből?

A válasz röviden mindenképpen igen. De ennél azért bonyolultabb a dolog.

Sokaknak volt már életében egyéjszakás kalandja, vagy olyan kapcsolata, ami leginkább alkalmi együttlétekről szólt, és nem tűnt komolynak. Ezekben a kapcsolatokban az a közös, hogy nincs érzelmi kötődés, csak felszínes örömök, és csak a testiségről szólnak.

De vajon változhat-e ez? Alakulhat-e komoly kapcsolattá az alkalmi együttlét vagy mindig alkalmi marad, ami annak indult?

Az online társkeresés népszerűvé válásával sok ember számára az alkalmi partner megtalálása egyszerűbbé vált, mint valaha. Manapság egyszerűen letölthető egy sor társkereső alkalmazás, amiknek segítségével pillanatok alatt találhat bárki olyan személyt, akivel futólag eltöltene néhány kellemes órát.

Sok esetben ez mindkét félnek elegendő, ám olykor előfordul, hogy az alkalmi kapcsolatokból valami több is kialakul, az érzelmekre ugyanis nincsenek konkrét szabályok. Bár az egyéjszakás kalandoknál a testiség hangsúlyosabb szerepet kap a kapcsolat kezdetén, így a felek eleve kisebb elvárással lépnek bele a kapcsolatba, azért ez nem kizáró ok.

Nincs leírva sehol, hogy a kötöttségmentes együttlétek közben nem alakulhat ki szimpátia, erősebb vonzalom.

Néhány dologra mindenképpen oda kell figyelni:

– Mindig még időben közölni kell egymással ha az érzelmek megváltoztak, hogy ne legyenek félreértések.
– Őszintének és nyitottnak kell lenni- önmagunkkal és egymással is.
– Saját érzéseinkkel tisztában kell lennünk. Önmagunk becsapása nem vezet sehova. Hiába hitetjük el magunkkal, hogy ennyi elég, ha nem.
– A másik ember döntését tiszteletben kell tartani, még akkor is, ha nem az, amire számítottunk. Ha a másik a mi érzelmeink ellenére úgy dönt, hogy csak alkalmi dolgokat akar, azt is el kell fogadni.

Az alkalmi kapcsolatok és egyéjszakás kalandok egyáltalán nem zárják ki a tartós kapcsolat lehetőségét, bár a végkifejlet mindig kétesélyes. Lehet, hogy feltesszük a szívünk, és veszítünk, de az is lehet, hogy megütjük a főnyereményt.

Ha mindkét félben alakulnak ki érzelmek, ha az együttlétek már többről szólnak, mint a testiség, ha gyakoribbá válnak a komolyabb beszélgetések, a találkozások, ha kialakul az érzelmi kötődés, ha több időt szánunk a másik megismerésére, érzelmeire, akkor beszélhetünk komolyabb kapcsolatról. Ez megtörténhet rövidebb vagy hosszabb idő alatt, a lényeg, hogy ha mindketten akarják, bármi kialakulhat.

Még ha nem is úgy indul, bármi megtörténhet.

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.