Ha valakit szeretsz, az életednek meg kell változnia

Amikor szerelmes leszel, az életed kifordul a négy sarkából, és semmi másra nem vágysz, mint arra, hogy a szerelmed a mindennapjaid része legyen.

Amikor szerelmes leszel, ő több lesz, mint egyszeri lehetőség. Ő lesz számodra az első, a prioritás. Kimutatod, hogy mit érzel iránta. Időt szánsz rá, annyit, amennyit csak lehetséges. Elfogadod olyannak, amilyen, sőt, pontosan olyannak szereted. Neki adod az otthonod és a szíved kulcsát.

Érkezésével együtt az életednek meg kell változnia.

Ez nem jelenti azt, hogy az addigi életed megszűnik. Nem kell és nem is szabad megszakítani a szerelem miatt a kapcsolatot a családoddal, a barátaiddal. Nem hanyagolhatod el a munkád, emberi kapcsolataid, sőt, nem hanyagolhatod el saját magad sem. Nem kell lemondanod az álmaidról, céljaidról, hitedről vagy erkölcsödről, hogy valakivel együtt lehess.

A változás mindössze azt jelenti, hogy ha szeretsz valakit, többé már nem vagy egyedül. Ha beengedsz valakit az életedbe, onnantól az ő véleménye, az ő boldogsága is számít. Ha beengedsz valakit az életedbe, onnantól nem te leszel, hanem ti.

Már nem hozhatsz döntéseket csak a saját szükségleteid alapján

Nem hozhatsz döntéseket csak magadért. Még akkor is, ha olyan lehetőség adódik, ami a te napodat fantasztikussá teszi, meg kell fontolnod, hogyan hat ez a párodra. Nem fogadsz el ebédmeghívást megbeszélés nélkül, nem késhetsz otthonról 3 órát, mint régen, mert várnak rád.

Nem kell eldobnod a saját életed, nem kell háttérbe szorítanod a saját szükségleteid, de tekintettel kell lenned a másikra. Mert nem vagy többé egyedül.

Ne feledd! Ha valakit szeretsz, helyet adsz neki az életedben, véded, dédelgeted, megbecsülöd, támogatod, meghallgatod. Elfogadod minden tulajdonságával együtt. Ketten együtt egységet alkottok, olyan szövetséget, ami, ha vigyáztok rá, örökre megmarad.

És bár a világod tényleg megváltozik, ne félj! Minden sokkal jobbá válik, ha szeretsz.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.