A szemes kávé már a kezdetektől mindenki legnagyobb kedvencévé vált

Te már hallottad a kávé eredetéről szóló mondát? A történet úgy tartja, hogy egy etióp pásztor észrevette, hogy kecskéi egész éjjel ébren vannak, miután egy bokor piros bogyóit legelészték a nap folyamán.

Alább szponzorált cikket olvashattok.

Úgy bizony, ez a kávécserje piros, érett termése volt, aminek a koffeintartalma hatással volt az állatokra. Erről az észrevételről a pásztor beszámolt a közelben élő szerzeteseknek, akik a bogyókból fekete forró italt főztek, aminek a segítségével éjjeleken át imádkozhattak. A későbbiekben gyógyszerként is használták, de arról is szólnak különféle történetek, hogy nemcsak italként fogyasztották, hanem ették is a kávészemeket. A kávé az etióp Kaffából kezdett elterjedni, ma pedig már a világ minden pontján ismerik, kedvelik és fogyasztják napi szinten.  

A szemes kávé típusai 

A legtöbbünket a pörkölt szemes kávé íze és illata reggelente kárpótol mindenért, többek között azért is, ha szükséges a korán kelés. Sokan nem is gondolnak bele, hogy milyen hosszú és összetett folyamat vezet a reggeli forró fekete italig. Kezdve azzal, hogy a kávé két típusa, vagyis az arabica és a robusta teljesen más körülményeket igényel. Az arabica számára a magas területek, leginkább a hegyvidék az ideális, érzékeny a kártevőkre és az időjárásra is. Íze rendkívül selymes, aromás. A robusta az alacsonyabb területeken is jól terem, a napsütést is bírja, ellenállóbb mint az arabica. Íze savasabb, kesernyésebb mint a másik típusé. Az Olcsokave.hu webáruházánál magas minőségű, ízében és illatában különleges pörkölt kávét kínálunk, rendkívül vásárlóbarát áron. 

Fotó: Unsplash

Szemes kávé az Olcsokave.hu oldalán  

szemes kávé kategóriában 1 kg-os kiszerelésben rendelhetők a kávéfajták. A teljesen klasszikus, egyszerű változattól, a különleges ízekig az Olcsokave.hu oldalán minden megtalálható. Caffé Corcovado Classico, Arabica, Espresso és Koffeinmentes változatban, az erős íz kedvelőinek. Brasile Santos, Colombia Supremo, Guatemala és Nicaragua a nem mindennapi, mégis jellegzetes íz szerelmeseinek. Próbáld ki és élvezd a kávé lenyűgöző ízét kedvedre!

Facebook
Web

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.