Boldogabbak a házasságok, ha a feleségek vékonyabbak, mint a férjük?

Valószínűtlennek tűnik az az elképzelés, hogy a súly a boldog házasságban szerepet játszhat, de meglepő módon úgy tűnik, hogy vannak bizonyítékok, amik alátámasztják ezt az állítást. Egy tanulmány szerint a  házaspárok elégedettebbek és boldogabbak, ha a feleség vékonyabb, mint a férj.

A kutatók több szempontból vizsgálták az ízlést a kapcsolaton belül. Lássuk a következtetéseket. Vajon igazuk van?

A párok testmérete szerepet játszik a kapcsolatban

Ifjú házasok négy éven keresztül töltöttek ki egy elégedettségi kérdőívet, és a tanulmány átlagosan azt mutatta, hogy azok a házasságok, ahol a feleség karcsúbb volt, mint a férj, boldogabbak voltak. Ez a párok BMI-jén (testtömeg-indexen) alapult, amit súly és magasság alapján lehet kiszámítani.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a nőknek rendkívüli fogyókúrákra és testmozgásra van szükségük!

A nők ízlése többrétű, mint a férfiaké

Egy másik felmérés során a férfiak és a nők 100 fényképet kaptak, és felkérték őket, hogy értékeljék, mennyire találják vonzónak a képen szereplő személyt. A férfiaknál ugyanazok a nők kaptak szavazatokat, míg a nőknél sokkal nagyobb volt a szórás.

A férfiak által előnyben részesített és vonzóbbnak tartott tulajdonságok a soványság és a csábító kinézet voltak, míg a nők előnyben részesítették a vékony és izmos férfiakat, de érdekes volt, hogy míg ugyanannak a férfinak ugyanaz a képe egyes nőknél nagyon jól szerepelt, más nőknél nagyon rosszul. A nők ízlése sokkal változatosabb képet mutatott.

A nők az evolúció és a régmúltban gyökerező szokások miatt inkább a nagyobb testű férfiakat részesítik előnyben

A régi szokások nehezen tűnnek el. Barlanglakó ösztöneinkhez visszanyúlva a nők a nagyobb testű férfiakat erős vadásznak tekintik, akik megvédhetik őket, és táplálékot nyújthatnak nekik és családjuknak. Lehet, hogy ez az oka, hogy ösztönösen és tudat alatt a nők általában jobban vonzódnak a  magasabb és testesebb férfiakhoz.

Mindig vannak kivételek

Míg a tanulmány kimutatta, hogy a párok többségénél hasonló eredmények lettek, voltak kivételek, mivel természetesen a súlyon kívül sok más tényező játszik szerepet abban, hogy egy házasság boldog lesz-e vagy sem. Így ha a párod nem olyan, mint amit a társadalom elvár, rá se ránts. Attól még lehet boldog a házasság.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.