A magányos farkas: A Sigma hímek 6 jellemzője

Volt idő, amikor a férfiakat két általános csoportra osztották: az Alfa hímek, és a Béta hímek csoportjára.

Az extrovertált Alfa hímek vezetői tulajdonságaikkal, erős magabiztosságukkal és olykor semmitmondó életszemlélettel voltak a falkák élén. A Béta hímek ezzel szemben remek férjtípusok voltak, akik követték az utasításokat, tudtak csapatban dolgozni, de beolvadtak, nem tűntek ki az „átlagból”.

Természetesen a kép ennél sokkal árnyaltabb, nem kategorizálható minden férfi csupán két csoportba. Egy ideje például megfigyelhető egy látszólag új típusú személyiség is a porondon. Se nem Alfa, se nem Béta: csakis a saját zenéjére táncol, a saját szabályai szerint él.

Ő a Sigma.

A Sigma férfi hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint az Alfa, de introvertált, szívesen megy a saját feje után, nem fogad el parancsot, és nem felel meg a társadalom címkéinek vagy rendszerének. Gyakran egyéni vállalkozó, utazó nomád, aki kalandra és tudásra vágyik, és nem anyagi javakra.

A Sigmáról sokáig azt gondolták, hogy ritka, de manapság az internet térnyerésével és azzal, hogy bárhol lehet dolgozni és élni, a Sigma hím egyre jobban megmutatkozik és hódít.

Rendkívül vonzó a nők számára mert önálló, képes az életben a saját útját járni, és senkire nem támaszkodik igényei kielégítésében.

Fontos szerepe van a társadalomban: ő az, aki kilép a komfortzónából, elképesztő dolgokat hoz létre, vállalkozásokat alapít, csendes és magabiztos partner, és kemény munkás.

És hogy mi jellemző még rá?

Szeret egyedül lenni, de más embereket is értékel
Az egyik első dolog, amit bárki észrevesz egy Sigmán az az, hogy mennyire értékeli saját magányát. Annak ellenére, hogy képes karizmatikus és elbűvölő lenni amikor csak szükséges, a legkényelmesebb neki az, ha egyedül van. Introvertált, aki szereti az időt és a teret ahhoz, hogy gondolkodhasson, és feltöltődjön. Ennek ellenére a Sigma megérti annak fontosságát, hogy fontos, hogy értékes emberek legyenek körülötte, mert tudja, hogy nem képes minden célt egyedül megvalósítani.

Csendes vezető
Az Alfa férfi hangos, mindig „nagynak” és fontosnak tűnik. A Sigma éppúgy jó vezető, csakhogy saját megközelítéssel áll a dolgokhoz. Megteszi, amit meg kell tenni. Önálló és intelligens, minden problémát képes megoldani, és ha valami nem hatékony, hát azzá alakítani. A Sigma hím soha nem hátrál meg, addig dolgozik valamin, amíg meg nem találja a megoldást.

Jól alkalmazkodik
Az Alfa hím könnyedén egy csoport élére áll mint vezető, ám ha nem kapja meg a kellő tiszteletet, ha sérül az egója, hajlamos önmaga kisebb verziójává válni. A Sigma örül, ha megfelel a számára szükséges szerepnek, nem függ az önbecsülésétől, így sokkal rugalmasabb, és legtöbbször sikeresebb is, mint az Alfa.

A saját feje után megy
A Sigma férfi nem fél a kockázatoktól. Ez nem azt jelenti, hogy vakmerő, csupán nem okoz neki gondot néhány szabály megsértése vagy néhány jól kiszámított kockázat vállalása, ha ez az érdekeit szolgálja.

Ezt nem azért teszi, hogy tekintélyét fitogtassa, vagy mások tiszteletét kivívja (hacsak nem része a tervnek), hanem azért, hogy előremozdítsa ügyeit. Minden kockázatának van célja!

Jól ismeri önmagát
Egy Alfával ellentétben – aki mindenki számára folyamatosan mutogatja magát, hogy mindenki jól láthassa őt – a Sigma önmagára összpontosít. Rendkívül jól ismeri önmagát. Ismeri saját erősségeit, és aktívan dolgozik a szerinte lényeges gyengeségek javításán. Nem kér jóváhagyást semmihez. Ha bizonytalan valamiben, saját magára hallgat.

Saját sorsának ura
A Sigma magányos harcos. Nagyon ambiciózus. Lehet, hogy nem mindig ő a leghangosabb a szobában, de meggyőződése és erkölcse erős marad akkor is, ha senki sem hallgat rá. Legyen szó munkáról, kreativitásról vagy kapcsolatokról, olyan rendszereket hoz létre, amik megfelelnek céljainak és képességeinek.

A vállalkozók többsége Sigma férfi. Domináns vonása arra ösztönzi, hogy érvényesítse magát, állást foglaljon és valamit építsen magának ahelyett, hogy másnak dolgozna.

A Sigma nem teszi magát a középpontba. Nem folytat felületes beszélgetéseket, nem fut felesleges köröket, nem villog a közösségi médiában. Introvertált és különc, de mégis figyelemre méltó. Ha találkozol vele, biztosan nem felejted el.

EZ IS ÉRDEKELHET:



Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.