5 dolog, ami megtörténik, amikor egy jó kapcsolatba kerülsz egy sor rossz kapcsolat után

Rossz kapcsolatok sorozata után szinte észre sem veszed, mennyi sérülést szereztél, mindaddig, míg egy jó kapcsolatba nem kerülsz.

Amikor aztán megtörténik, minden túl furcsa, szinte meseszerű. Úgy érzed, túl szép, hogy igaz legyen. Hogy meg sem érdemled. Hogy biztosan szappanbuborék.

Amikor végre egy jó pasival találkozol a sok rossz tapasztalat után…

A legrosszabbra számítasz
A rossz kapcsolatok sora után kételkedsz. Visszatartott lélegzettel, állandó készenlétben várod, mikor durran ki a lufi, mikor derül ki, hogy az egész csak egy illúzió. Várod, hogy kimondhasd: ,,Tudtam, hogy megint megsérülök”. Nem hiszed el, hogy ezúttal másképp is lehet.

Mindent túlelemzel
Azok a lányok, akiknek egynél több rossz kapcsolata volt már, hajlamosak arra, hogy jeleket keressenek. Biztos, hogy te is számtalan dolgot olvastál már, ismersz különböző jeleket, amik mind előre mutatnak: rossz, rossz, rossz. Engedd el!
Mikor aztán egy jó partnert sodor eléd az élet, az ő viselkedésében is a rosszra mutató jeleket keresed. Várod, hogy hazudik, hogy lelép. Óvatos vagy és szorongó, szinte öntudatlanul. A túlgondolkodást és a túlanalizálást olyan dolgok váltják ki, amik a múltban történtek, és félő, hogy megismétlik önmagukat.

Attól félsz, hogy magyarázat nélkül távozik. Megszoktad már. És amikor nem teszi, amikor nem ad okot kétkedésre, elkezdesz dolgokat kitalálni a fejedben, és olyan problémákat teremtesz, amik valójában nem is problémák.

Véded magad
Eltaszítod, és távol tartod, mert ezt megtanultad. Nem számítasz jóra, mert valaki a múltban azt mondta, nem érdemled meg a jót. Valaki a múltban úgy bánt veled, mintha nem érnél időt, energiát. Te pedig lassan elhitted, hogy így van. Elhitted, hogy megérdemled a bánásmódot.

Olyan lettél, mint egy bántalmazott állat, még akkor sem bízol, ha jó szándék irányul feléd. Amikor a sok rossz kapcsolatban bántottak és rosszul bántak veled, megtanultad felemelni a faladat, és csak magadban bízni. Ez pedig nehezen tűnik el.

Amikor végre jó kapcsolatban élsz a sok rossz után, egy idő után…

Megtanulod a különbséget a jó és a rossz kapcsolat között
Visszagondolsz a múltra, és azon gondolkodsz, hogyan volt régen. Nem tudod, miért próbálkoztál annyira és miért ragaszkodtál azokhoz az emberekhez, akik nem érdemelték meg. Csodálkozol, de közben hálás vagy a mostani jó kapcsolatért.

A szeretet színvonala megváltozik. Önértékelésed nő. Rájössz, hogy a szeretet és a fájdalom nem állhat olyan közel egymáshoz. Rájössz, hogy a szívednek nem szabad összetörnie. Rájössz, hogy a kapcsolatok nem a féltékenységről, irányításról és a játékokról szólnak, hanem valami teljesen másról.

Lassan meggyógyul a lelked, és megtanulsz újra szeretni
A falaid lassan leomlanak. A félelem, amit korábban éreztél, lassan elhalványodik. Végre bízol a kapcsolatban. Bízol benne a szíveddel, és rájössz, csak azért, mert néhány ember korábban megbántott, ez nem azt jelenti, hogy nem tudsz szeretni. Ez csak azt jelenti, hogy nem azokat az embereket szeretted eddig, akik megérdemelték. De most végre olyan embert szeretsz. És idővel átadod ennek a személynek a teljes szívedet, és élvezed, hogy végre jó helyen vagy, jó ember mellett. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.