Arccal a nap felé

Sára egy kávézó teraszán ült. Fürdőzött a napfényben, miközben hallgatta a madárcsicsergést. Magába szívta a tavasz illatát és átjárta az a fajta érzés, amit tavaszi zsongásnak hívnak. Egyszerűen csak kitörő jókedvvel ébredt és úgy érezte, hogy aznap rengeteg pozitív energiát tud adni másoknak.

Egy tejeskávét rendelt egy leheletnyi fahéjjal. Imádta a fahéj illatát, az ízét és az emlékeket, amelyeket felhozott az emlékezetében. Belekortyolt a forró italba és elmosolyodott. Elővette a táskájából a naplóját és egy, a hangulatához illő színes tollat. Aznaphoz egyetlen szót írt fel:

Kislány.

Sára nézte a színes feliratot. Abban az egyetlen szóban annyi minden benne volt!

Kislány. Az anyukája mindig így hívta. A gondtalan gyermekkor és a családi szeretet emlékei melengették a szívét. Az otthon, ahova mindig haza lehet térni, és ahol mindig az édesanyja kislánya maradhat. El lehet menekülni a világ gondjai elől, és ahol mindig szerető ölelés várja.

Kislány. Így becézi a szerelme. Nem az a szokványos becézés, de kettejük számára óriási jelentőséggel bír. Megannyi szeretetet, szerelmet, odaadást, törődést és óvást tartalmazó szócska.

Kislány. Sára szíve alatt egy aprócska élet növekedett. Hitte, hogy kislány. Ezt orvos nem erősítette meg, de egy anya tudja. Végigsimított a hasán, elmosolyodott. Ez maga a csoda!

Sára továbbra is nézte azt az egy szót a papírlapon:

Kislány.

Legördült egy könnycsepp az arcán. Egyszerre volt boldog és szomorú. Örömteli várakozással tekintett a jövőre, de elfogta a rettegés és a félelem is. Elégedett volt az életével és most mégis egy másik után is vágyakozott. Egyik pillanatban magabiztosan tudta, hogy merre tart az élet útján, a másik percben a bizonytalanság fojtogatta.

A kitörő jókedv odalett. Sára most már zokogott.

Egyetlen klisé mondatba tudott csak kapaszkodni, amit a nagymamája használt előszeretettel: olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy!

Sára az üres kávéscsészét az asztal szélére tolta, egy bankjegyet helyezett a csésze alá, majd sétára indult. Arcát a nap felé fordította, hogy felszárítsa a könnyeit.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.