A villanyautó legnagyobb varázslata – nem csak hölgyeknek

Az elektromos autókról szóló hírek csupa száraz és elég unalmas információt szajkóznak: mekkora az akkumulátor mérete, hogyan fejleszt a következő 10 évben a Volkswagen vagy mekkora az állami támogatás.

Pedig van egy titkos ütőkártyájuk a villanyautó vezetőinek, ami bizony sokunk álma:

NEM LEHET LEFULLADNI VELE. EGYÁLTALÁN.

  • Nincs arcpirító dudálgatás mögöttem, ami annyira zavarba hoz, hogy négyszer annyi időbe telik elindulni, mint általában.
  • Nem érzem a tarkómon a mögöttem jövő bosszús pillantását.
  • Nem rándul görcsbe a gyomrom, ha egy emelkedőn kell kikanyarodnom egy forgalmas útra.

Egyszerűen előremenetbe teszem (D, mint drive), a kijelzőn megjelenik a zöld lámpa és már indulok is. Nincs stressz, sem furcsa kerregés, a bal láb kényelmesen pihen. A kényelem a teljes utazás alatt megmarad, nem kell a váltással bajlódni vagy visszakapcsolni minden egyes kanyarodásnál.

Az elektromos autóknak van még néhány igazán vonzó tulajdonságuk, amiről kevés szó esik.

  • Nagyon gyorsak, dinamikusak, azonnal reagálnak minden rezdülésre. Pont olyan érzés a városban suhanni, mint ahogy Carrie Bradshaw szaladt ikonikus cipőjében New York utcáján.
  • A legtöbb autó kicsi. Az első autómmal szó szerint egy fél parkolóhely is elég volt, ami manapság kész főnyeremény.
  • Az elektromos autók nagyon jól felszereltek, mert sokszor ezzel ellensúlyozzák a gyártók a magasabb árakat. A parkoló radar szinte alapfelszereltség, de a kamera sem ritkaság.

Szerethető, csajos és vagány. Érdemes kipróbálni valamelyik autómegosztónál.

De csak saját felelősségre! Addiktív!

Barczi Veronika

A cikk szerzőjéről:
Barczi Veronika vagyok, jogászként diplomáciával foglalkoztam jó ideig, majd a kisfiam születése után nagyot váltottam. Családi vállalkozás keretében ma már elektromos autózással foglalkozom, oktató anyagokat készítek, pályázatot írok vagy éppen töltőberendezéseket értékesítek. Fontosnak tartom, hogy minél többekhez eljussanak a tudatos közlekedésről szóló információk, amelyhez a szakmai bázist férjemnek köszönhetem.
dr. Barczi Veronika elektromos autó tanácsadó, az Elektromos Autó Akadémia társalapítója, www.b-evmobil.hu

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.