Ez az 5 jel azt jelzi, hogy a kapcsolatért már nem érdemes harcolni

Harcolj érte, szokás mondani. Ne add fel az első nehézségnél!, tanácsolják, és ebben sok igazság van. Napjainkban gyakori, hogy nincs türelem, nincs kivárás, azonnal akarunk mindent, és elvárjuk, hogy amit kapunk az ne csak gyorsan legyen meg, de tökéletes is legyen. Ha pedig nem az, szó nélkül félrelökjük.

Talán ezért is van gyakran, hogy a kapcsolatok a legelső nehézségnél tönkremennek. Mert nem próbálunk megoldásokat keresni, sem kompromisszumokat kötni. Csak elvárásokat támasztunk, aztán búcsút intünk.

Pedig igenis érdemes harcolni és küzdeni azért, amit akarunk. Legyen szó a kapcsolatunk fenntartásáról, más emberek gondozásáról, önmagunk és álmaink megmentéséről, egyszerűen nem szabad azonnal feladni. De néha nincs más lehetőség, és a legjobb, ha kilépünk…

Néha nincs más mód arra, hogy megmentsük önmagunkat, csak ha feladjuk. Mert van úgy, hogy bár mindent megpróbáltunk, a minden sem elég. Van, amikor csak körbe, körbe járunk, újra és újra ugyanazokat a harcokat vívjuk.

A legjobb elsétálni, ha…

A harcok újra és újra megismétlődnek
A harc jó és egészséges egy párkapcsolatban, ha a végén sikerül megoldást találni, és a felek a harc végén közelebb kerülnek egymáshoz. De ha állandóan ugyanazokért a dolgokért harcolunk, és hiába minden, zárt kapukat döngetünk, akkor érdemes elgondolkodni. Ha ketten nem ugyanazon az oldalon vannak, ha semmilyen módon nem köthető kompromisszum, akkor érdemes átgondolni, merre tart a kapcsolat, és van-e értelme erőltetni.

Ha nincs semmiféle kommunikáció
Vagy valójában soha nem is volt.
Amikor beleszeretünk valakibe, az nagyszerű érzés.Olyankor a felhők felett lebegünk, minden csodálatosnak és tökéletesnek tűnik. Megismerjük egymást, lángol a szenvedély, és egyszerűen nem tudunk betelni egymással. De mi történik, ha a mézeshetek szakaszának vége? Ha azt vesszük észre, hogy hiányzik a kommunikáció és nem tudunk megnyílni egymás előtt? Legtöbbször ez annak a jele lehet, hogy még nem állunk készen a kapcsolatra. Ha pedig a kommunikáció eddig működött, de egy idő után eltűnik, az is intő jel.

Főleg a férfiak hajlamosak bezárkózni, ha részükről elmúlt a szerelem.

Ha nincs bizalom
A bizalom a legalapvetőbb dolog egy kapcsolatban. Nem lehet szeretet bizalom nélkül. Ha gyanítható, hogy a párunk félrelép, vagy ez már ki is tudódott, és utólag sem változik semmi, akkor alaposan át kell gondolni, érdemes-e erőltetni a kapcsolatot. A bizalom, ha egyszer sérül, csak nagyon nehezen hozható helyre. Többnyire ott marad a kétely, az örök bizonytalanság, amivel nagyon nehéz együtt élni.

Ha nincs tisztelet
Ha a párkapcsolatben az egyik fél nem tartja tiszteletben a másik fél érzelmeit, a véleményét, vagy őt magát, akkor nincs miről beszélni. Senki nem csak úgy van, dísznek, egy kapcsolatban. Kell a kölcsönös megbecsülés, odafigyelés és tisztelet. Enélkül egy kapcsolatért sem érdemes harcolni.

Ha a kapcsolatban is magányosak vagyunk
A magány legrosszabb fajtája az, amit a szeretett ember mellett érzünk. Az a fajta magány, amely belülről feszít, megrázza a lelket és összetöri a szívet minden egyes nap. Az, aki a párkapcsolaton belül is magányosnak érzi magát, és a párja ezt még csak észre sem veszi, jobb, ha odébb áll.

Harcolj érte, szokás mondani. Ne add fel az első nehézségnél!, tanácsolják, és ebben sok igazság van. De néha mégis az a legjobb, ha elköszönünk…

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.