A moszkvai művész imádnivaló szőrös örömcsomói

A nemezelés az egyik legrégebbi textilkészítési eljárás, népszerű elfoglaltság manapság, bár azért nem árt hozzá némi anyagismeret, türelem, kézügyesség. Na és persze gyapjú, melegvíz, szappan.

A nemezből számtalan dolog készíthető. A moszkvai Nastasya Shuljak textilművész például nemezlényeket hoz létre, amik olyanok, mintha egy varázslatos erdőből érkeztek volna.

Gondolj mosolygós miniatűr fákra és gyökérzöldségekre, kis fura izékre, amik a fantáziádra várnak, hogy nevet adj nekik. A művész „kis örömcsomókként” emlegeti őket, és ez a név tulajdonképpen illik is rájuk. A lények egy része felismerhető, míg mások a művész képzeletének szüleményei.

Nastasya akkor kezdett el nemezeléssel foglalkozni, mikor egy barátja megajándékozta egy csomag gyapjúval. Ebből először egy nyulat és egy medvét készített. Miután ezek az alkotások elkészültek, nem tudta letenni a gyapjút és a tűt! 

Ma Nastasya workshopoknak tart otthon, arról, hogy miként lehet elkészíteni ezeket a csodálatos játékokat. 

Nastasya alkotásaiban a legkedveltebb a kis kíváncsi mosolyuk és kíváncsi szemük. Meg akarnak ismerni minket, mi pedig meg akarjuk ismerni őket.

A művész azt mondja, hogy nem állítja, hogy művei műalkotások lennének, és nem is ez a céljuk. Céljuk, hogy boldogságot nyújtsanak nekünk, amit 100% -ban meg is tesznek.

Fotó: Nastasya Shuljak

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.