Hogyan legyünk természetesen szépek? 7 biztos tippünk van

Szeretnél szebbnek látszani és jól érezni magad a bőrödben? 

Nos, ezt nem is olyan nehéz megvalósítani! Valójában a szebb megjelenés számos apró, de jelentős lépéstől függ, amik képesek teljesen megváltoztatni az életünket. Nem kell drága sminkre, vagy legújabb divat szerinti ruhákra gondolni: csupán figyelnünk kell a testünkre és a lelkünkre.

Íme 7 csodálatos módszer, amivel fokozható a természetes szépség:

1. Tartsunk szemkontaktust! 

A szemkontaktus kialakítása a magabiztosság egyértelmű jele, és mint mindannyian tudjuk, a magabiztos embereket mindenki vonzóbbnak tartja. Ezenkívül a tisztelet egy formája, ha beszélgetés közben valaki szemébe nézünk. Ez aktív részévé tesz a kommunikációnak, és megmutatja a másiknak, hogy valóban figyelünk arra, amit mond. A legtöbb esetben a határozott szemkontaktus bizony vonzóbbá tesz.

2. Mosolyogjunk, amennyit csak tudunk!

Egyetlen mosoly csodákra képes. Ragyogásra késztet, és ebből a ragyogásból mindenkire jut a környezetünkben. Azt gondolod, manapság nincs sok mosolygnivaló? Próbáld meg a napi rutinodba beépíteni a hálát! Ha időt szánunk arra, hogy átgondoljuk mindazt, amiért hálásnak kell lennünk, a mosoly spontán fel fog bukkanni az arcunkon. Ha ez megtörténik, természetes megjelenésünk élénkebb, vidámabb és szimpatikusabb lesz. Egyszerűen fogalmazva, a mosolygással szebbé válunk, ezért tegyük minél gyakrabban!

3. Kezdjük a reggelt egy nagy pohár vízzel! 

A szebb megjelenés attól függ, hogy milyen gondot fordítunk az elménkre, és a testünkre. Tehát, ha jól akarjuk érezni magunkat a saját bőrünkben, érdemes minden reggelt egy nagy pohár vízzel kezdeni, és a nap folyamán többször is újratölteni a poharat. A hidratálás rendkívül fontos a közérzet és a megjelenés szempontjából. Belül jól érezzük magunk, kívül pedig lenyűgözően nézünk ki. Ez azért van, mert a hidratálás képes csökkenteni a szorongást, megelőzni a fejfájást, valamint telt és üde megjelenést kölcsönöz a bőrnek.

4. Alkalmazzunk egészségesebb étrendet!

Semmi para – nem kell egész életünkben nélkülözni a pizzát vagy a sütit. Van azonban jó néhány étel, amit érdemes hozzáadni az étrendünkhöz. Például a lazac, az avokádó és a dió egészséges zsírokat tartalmaz , amiktől a bőr és a haj természetesen szépnek tűnik. A magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök szintén nélkülözhetetlenek az egészséges és fiatalos bőr számára. Sőt, az étcsokoládé se maradjon ki. Ez a finom szuperétel nem csak rendkívül tápláló, hanem javítja a véráramlást, megvédi bőrt a napsütéstől, és az egyik legjobb antioxidáns-forrásának számít.

5. Ne felejtsünk el egy jót aludni!

A „Csipkerózsika” mese okkal létezik. Amíg alszunk, a testünk sejtjei megújulnak és meggyógyulnak. Nem csoda, hogy az, aki rosszul alszik, az értékes alvási idő elvesztése miért érzi rendkívül kimerültnek magát, és olyan az arca, mintha a halálból tért volna vissza. Ha búcsút akarunk venni a sötét karikáktól, és korai öregedéssel sem akarunk vesződni, jó, ha éjszakánként legalább 7 órán át megszakítás nélkül alszunk. 

6. Mozogjunk rendszeresen!

Nem kell minden nap lejárni az edzőterembe, de az egészséges egyensúly fenntartásához szükséges a rendszeres torna. Félreértés ne essék – a szépségnek semmi köze nincs a test méretéhez vagy alakjához. A testmozgás az agy „boldog hormonjainak” fellendítése, az energiaszint emelése, a stressz csökkentése és az öregedés fizikai jeleinek lelassítása miatt szükséges. Ha az edzőterem nem jöhet szóba, akkor egy egyszerű 30 perces séta elegendő ahhoz, hogy boldogabbnak, egészségesebbnek és szebbnek érezzük magunk.

7. Végül, de nem utolsósorban: Viseljünk kényelmes, hozzánk illő ruhákat

A szép, magabiztos, boldog megjelenéshez nem kell követnünk a legújabb divatirányzatokat. Csak jól kell magunk érezni a saját bőrünkben! A ruhatár legyen tele olyan ruhákkal, amikben jól érezzük magunk, és viselésük örömet okoz. Lehet, hogy ez egy lenyűgöző ruha, ami kiemeli a legjobban szeretett testrészeket, vagy egy időtlen fehér póló + farmer kombináció, ami élénk megjelenést kölcsönöz. Más szóval, ha jól érezzük magunk, akkor jól fogunk kinézni, függetlenül attól, hogy mit viselünk.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.