Így vitázunk mi – női harcos típusok csokorba szedve

Azon gondolkodom, hogy tudnék-e vita nélkül élni. Azt hiszem igen. Csak nem akarok. Mert a vita éberen tart. Értékelésre és önértékelésre tanít, sőt: kénytelen vagyok bevallani, hogy picit talán még szórakoztat is. De csak egy egészen kicsit.

Hogy miért? Mert számos vitapartnerrel hoz össze az élet. Például effélékkel.

Hidegháborús hős

A hidegháborús hős a hosszú, rideg csatákat szereti. Elnyújtott taktikát alkalmaz, szó szerint kifáraszt, mint egy nyomorult pontyot. Vár – sokáig vár, amíg a másik fél már szinte nem is emlékszik, honnan indult a veszekedés. De belefárad. És akkor a hidegháború kegyetlen hőse (aki addig nem beszél, nem mosolyog, nem felejt) elégedett mosollyal nyugtázza, hogy győzött. Megint.

Femme Fatale Smoking GIF by John Artur - Find & Share on GIPHY

Csendes gyilkos

A csendes gyilkos egyik ismérve a szemkontaktus. Sokat néz. Fejlehajtva, felfelé nézve – pont úgy, hogy viszketőfrászt kapj tőle. Másik ismertetőjegye a hangsúlyozás. Bizonyos szavakra nagy hangsúlyt fektetve kérdez vissza. Például elnyújtva kérdezi, hogy ,,Igeeeen?”. Vagy baljóslatúan rád néz és lassan maga elé mormolja: ,,Értem. Te tudod…”

Meme Eating GIF - Find & Share on GIPHY

Femme Fatale

Ahol tűz van, ott kérem szikra is van. És ha a szikra közelébe dinamit kerül… Na abból csak tuti buli lehet! A Femme Fatale-lal szemben sosem tudhatod, mire számíts. A lájtos ajtócsapkodástól kezdve a hangos olaszos üvöltözésen át a pofozkodásig minden játszik nála. Még egy jól irányzott balhorog is – olyan, amit még Rocky Balboa is megirigyelne. Ha ez a jellem mélységes igazságérzettel is párosul, hát akkor… véged van.

Xena Warrior Princess Punch GIF - Find & Share on GIPHY

Terapeuta

Az egyik legkíméletlenebb. Beszél. Imád beszélni. Lyukat dumál a hasadba arról, hogy miért neki van igaza. És a végén inkább hagyod magad. Mert mindent át akar rágni verbálisan, és nincsen rosszabb a pszichológiai hadviselésnél. Pszichotrilleres élmény vele vitázni. Ne próbáld ki.

We Have To Talk Tv Land GIF by YoungerTV - Find & Share on GIPHY

Provokátor

Ha a Terapeuta kerülendő, akkor a Provokátor felér egy ősellenséggel. Pont olyan kellemes vele vitába szállni, mint csukott szemmel sétálgatni egy aknamezőn. A Provokátor nyelve igencsak fel van vágva és imád ott beléd kötni, ahol a legkellemetlenebb. Nem annyira zavaró egyébként: csak annyira mondjuk, mint egy különösen makacs szálka a körmöd alatt.

The Fifth Element Fighting GIF - Find & Share on GIPHY

Nebáncsvirág

Az örök vesztes. Szegény, túl könnyen adja magát. Könnyen megbántódik és még könnyebben adja fel a harcot: elesik, mielőtt elkezdődne a csata. Leginkább nem is vitázik, csak sír. Meg kicsit sajnáltatja magát. Hozzáteszem, ezzel olykor előbb kaparintja meg a másik fél békejobbját. Mindenesetre nem túl felemelő érzés vele párbajozni. Te sem szívesen rugdosol egy árva, ázott kiscicát. (Ugye.)

Puss In Boots Awww GIF - Find & Share on GIPHY

Most akkor meg ne kérdezzétek, hogyan vitázom én!? Az maradjon csak titok.

A kérdés sokkal inkább ez: hogyan harcolsz TE?!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.