5 dolog a hálószobádban, amitől ideje megszabadulnod

Egy hosszú nap végén nincs jobb érzés, mint a kényelmes hálószobánkban lepihenni. De ha a hálószoba tele van ezeréves tárgyakkal, kacatokkal, semmire sem való dolgokkal, akkor nem biztos, hogy pihentető lesz a visszavonulás.

Talán ideje kicsit körülnézni és szanálni! Meglepő lesz a változás, ha megszabadulunk mindentől, amire nincs szükség.

Régi párna
Ha minden este sikerül az ajánlott nyolc órás alvás, akkor ez az életünk egyharmadát jelenti. Miért töltenénk ezt az értékes időt régi, hepehupás, kényelmetlen, esetleg teljesen ellaposodott párnán?

Sok párna nem csak hepehupás, darabos és kevésbé kényelmes az idő múlásával, hanem poratkákat, testünk szennyeződéseit és baktériumokat is gyűjt! Szakértők szerint a legtöbb párna élettartama kettő-hét év, ezért ha nem emlékszünk arra, hogy mikor cseréltük utoljára a párnát, éppen itt az ideje most. Ha pedig cserélni nem is kell, frissítsük fel egy mosással.

Az éjjeliszekrény kacatjai
Sok ember számára bizony nem könnyű elaludni, és ezen a túlzsúfolt, kacatokkal telepakolt, poros éjjeliszekrény sem segít. Annak érdekében, hogy a környezetünk rendezettebb legyen, próbáljuk meg rendbe tenni az az ágyunk melletti területet.

Távolítsunk el minden vizespoharat, kézimunkát, jegyzeteket, piperecikkeket és bármi mást, ami karnyújtásnyira elérhető. Az elalváshoz szükséges tárgyakat, például a lefekvés előtt olvasott könyvet, zsebkendőt minimalizáljuk és rendezzük el. Az üres éjjeliszekrény tisztaságérzetet szül, ami segít az alvásban.

Gyertyák, amiket soha nem gyújtunk meg
Valójában nincs oka a gyertyáknak a hálószobában, hacsak tényleg nincsenek olykor a hangulat kedvéért meggyújtva. A gyertyaviasz őrülten vonzza a port, így ha időnként nem gyújtjuk meg ezeket a gyertyákat, csak dicsőített porgyűjtőként szolgálnak. Vigyük őket inkább egy másik helyiségbe, ahol nagyobb valószínűséggel használjuk őket. Ha pedig kaptuk, de nem fogjuk használni, legjobb, ha elajándékozzuk a gyertyákat.

Vajon mi van az ágy alatt?
Míg egyesek felhasználják az ágyuk alatti helyet és tárolódobozokban funkcionálisan tárolnak valamit, addig mások talán nem is tudják, mi lapul az ágy alatt! Múlt héten eltűnt zokni párja talán? Vagy a papucs, esetleg poharak, tányérok? Akárhogy is, itt az ideje, hogy kikerüljön onnan minden, ami szemétnek minősül. És azok a dolgok is, amire valójában nincs szükségünk.

Könyvek, magazinok
Ha egy halom könyv, esetleg szórólap, magazin, amit már olvastunk, helyet foglal a hálószobában, keressünk nekik új helyet. Nem kell teljesen megszabadulni tőlük, de sokkal ésszerűbb a könyvespolcon tartani a könyveket. Ugyanez vonatkozik arra a könyvre is, ami évek óta csak arrébb van tologatva, de a 10. oldalnál sosem jutottunk túl. Nincs értelme foglalni vele a helyet. Jöjjön egy érdekesebb.

Nos, a hálszoba után mit nézzünk át? Jöhet a ruhásszekrény?

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.