Idén ajándékozz magyar tervezőktől

Közeleg a karácsony, már csak alig egy hónapunk van hátra. Hogy álltok a karácsonyi ajándékok beszerzésével? Ha még hátra van egy-két apróság vagy akár minden, akkor hasznos lesz ez a cikk.

Én személy szerint szeretek olyan ajándékokat adni, amik kézzel készültek, amiken látszódik a törődés. Sokszor készítek én is valami személyeset, és sokszor adok magyar tervezői darabokat. Olyan dolgokat, amik hordoznak valami többletet. Mert sokkal nagyobb értéke van egy olyan dolognak, amit emberi kéz készít el gép helyett.

Ezekben a vészterhes időkben fontos gondolnunk a kisvállalkozókra, designerekre, hiszen a covid okozta élethelyzet őket jobban megviseli, mint egy nagyvállalatot. Ha tehetitek vásároljatok tőlük, ne csak most, bármikor!

Összeállítottam egy kis ajánló listát a személyes kedvenceimről, akiktől már én magam is vásároltam.

Brittas
Ha egy barátnődnek, anyukádnak, testvérednek keresel ajándékot egy divatos táska mindig jó megoldás lehet. Hiszen táskából és cipőből sosem lehet elég egy női gardróbban.

Sokkal egyedibbet adhatsz, ha nem beszaladsz a legközelebb eső plázába és ott nézelődsz, hanem egy magyar tervezőtől vásárolsz. A magyar tervező kifejezéstől sokan megijednek, mert azt gondolják, hogyha tervezői darabról van szó, biztosan 2x-3x annyiba kerül, mint egy fast fashion darab, de ez nem igaz. Legtöbbször már ugyanazon az áron találunk trendi darabokat, a minőségük pedig sokkal jobb.

Egyik kedvencem a Brittas márka. Több darabom is van, imádom őket. Nagyon jól kombinálhatóak, egyediek. A márkának felismerhető jegyei vannak, minőségiek és Brigi hatalmas szeretettel készíti őket.

Brigi mindig előrukkol valami újjal, követve a nemzetközi trendeket. Nála egész biztosan minden korosztálynak és stílusnak találunk táskát. Az övtáskától, a hátizsákig mindenféle fazon fellelhető a repertoárban. A táskák ára fazontól és mérettől függ, de ha valami apróságot keresünk, az is található a Brittas kínálatában. Brigi igyekezett előre dolgozni és a legnépszerűbb darabokból betárazott párat készletre, így a Backpack és a Luna táskákra várni sem kell. Viszont, ha egyedi színben szeretnéd erre is van lehetőséged, rendelésed december 14-ig van lehetőséged leadni, hogy biztosan a fa alatt várjon álmaid táskája.

Vates
Már a kezdetek óta követem őket instán és imádom őke! Mindig is szerettem a magyar irodalmat, a verseket, igazán üdítő színfolt a social media felületen az oldaluk. Nem titkolt céljuk a magyar kultúra népszerűsítése a fiatalok körében.

A Vates alapvetően egy irodalom-inspirált ruházati márkaként indult el tavaly májusban, mára már egy összkultúrális márkaként definiálnák magukat.

Az öltözködés egy remek önkifejező eszköz, van aki az irodalom iránti rajongását éli ki, más az adott idézettel tud azonosulni. Változó stílusok, extravagánsabb minták és letisztultabb, sima idézetes termékek is találhatók náluk. Nagyon kedveltek az Ady Endre és Szabó Magda inspirálta cuccok, de az Örkény egypercesei inspirálta telefontokok is.

Újonnan megjelent MeseKollekciójukban régi, klasszikus magyar mesék szereplőivel találkozhatunk. Kockásfülű nyúl, Dr. Bubó és Gombóc Artúr is feltűnik. Kerülhet a fa alá fiataloknak és idősebbeknek is.

Egy vers magával ragad, emlékeket idéz, kiváló ajándék lehet karácsonykor azoknak, akik értékelik az ilyesmit. Van kedvenc költője, verse, idézete annak, akit meglepnél? Nézz körül webshopjukban! December 1.-4. között karácsonyi akcióval várnak a megjelölt termékekre. December 17.-ig leadott rendelések még egész biztosan odaérnek a karácsonyfa alá. Én biztosan beszerzek egy Radnótis telefontokot és pár egyedi Van Gogh vagy Klimt maszkot. Ha már muszáj hordani, hordjunk valami extrát, művészit. Művészetet adni menő!

Y Konszept
Az Y Konszept márka termékei szintén nagyon művésziek, egyediek és mind kézzel készült.

Ezeknek a kézzel festett vintage farmerdzsekiknek szinte lelke van, egytől egyig gyönyörűek. Rendelhetőek a kabátokhoz hasonló stílusban táskák is. Nagyon velős, humoros és jó pofa feliratok közül válogathatunk, melyek pólókra és pulcsikra is felkerülhetnek. Nekem személy szerint az ’Akarsz-e játszani mindent, mi élet…?’ póló és a ’ A feminizmus nem szitokszó’ pulcsi a kedvencem.

Te melyiket választanád?

Folenta design
Ha már megvan a ruha és a táska, akkor nem hiányozhat az ékszer sem. A Folenta Design and Jewellery feltűnő, merész és visszafogottabb darabokkal büszkélkedhet.

A márka olyan hölgyeknek készít ékszereket, akik mernek kilépni a komfortzónájukból és bátran viselnek hangsúlyosabb kiegészítőket a hétköznapokon is. Réka egyedileg festi az ékszereket, így kellően változatosak, minden színvariáció meg tud valósulni az egyszínűtől a színátmenetesig. Ihletet a népi és természeti motívumokból merít, különböző csomózási technikákat használ az elkészítésükhöz.

Rendelni a weboldalról lehet, illetve személyesen Budapesten a HOF-ban is megtalálható tőle pár ékszer.

A jelenlegi helyzetben lehet, hogy nem sok helyre jutunk el, de egy szép nyakláncot vagy fülbevalót otthon is felveszünk. Ékszernek minden nő örül, nem igaz csajok?

Greenwaycandle
Az ünnepi időszakban még azoknál is előkerülnek az illatgyertyák, akik az év többi napján nem igazán használnak. Én imádom, szinte nincs este, hogy ne gyújtanék meg egy finom illatú gyertyát. A Greenwaycandle gyertyái letisztult, minimal designnal rendelkeznek, melyek bármely stílusú otthonba beleillenek.

Vásárlók kedvence évek óta a GingerBread és a Spicy Cider az ünnepi időszakban, de biztosan mindenki megtalálja azt, amelyik a legjobban közel áll a szívéhez.

Én egy GingerBread-et fogok rendelni, neked melyik a kedvenced?

Bármilyen is az idei év, a karácsony lehet még szép. Talán ez a lista is segít szebbé tenni valaki ünnepét!

Busi Adriána

A cikk szerzőjéről:
Mióta az eszét tudja, az volt a válasza a kérdésre: ,,Mi leszel, ha nagy leszel? – Divattervező és sminkes!” Az álom részben valóra vált. Stílus-divattervező – smink-maszkmester szakon végzett. Egy luxusmárka szépségtanácsadója és sminkese, de stylistként is dolgozik. Divatháza még várat magára, de ami késik, nem múlik! Életvidám, mosolygós, könnyedén barátkozó lány, aki imádja a macskákat és a cipőket. Tart is belőlük otthon jó néhányat – mármint cipőből, macskából csak egyet. Saját facebook oldalt vezet szépségápolásról és divatról. Elhivatott nőként szeretné tanácsaival színesebbé tenni a nők szépségápolási rutinját. Ha szín-évszaktípus tanácsadást szertnél, keresd bátran.

Adriána elérhetőségei: busiadriana08@gmail.com
Facebook: Makeupbybusiadriana
Instagram: https://www.instagram.com/makeupbybusiadriana/

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.