Sztárok, akik nem illettek a hollywoodi sztereotípiákba, mégis befutottak

Amikor hírességről beszélünk, lelki szemeink előtt felrémlik a tökéletesség. Vonzóak, karizmatikusak, csillogóak. Mindannyian csodás testtel és káprázatos mosollyal rendelkeznek, külsejük, frizurájuk, sminkjük mindig maga a tökély. Persze Hollywoodban nem minden a szépség – bár kétségkívül kiemelten fontos – a színészeknek emellett hozzáértésre és tapasztalatra is szükségük van. Rengeteg a szép ember, de egy sikeres színész rendelkezik valami plusszal.  

Vannak színészek, akiknek kitartása és tehetsége ellent mondott a hollywoodi sztereotípiáknak. Ők azok, akik nemcsak hihetetlenül tehetségesek, de elég bátrak is voltak ahhoz, hogy a sztereotípiák elleni küzdelemben győzedelmeskedjenek. 

Végül mindent megszereztek – és ezt karizmájuknak és ügyességüknek köszönhetik.

Amy Schumer

A romantikus vígjátékokból ismert tehetséges színésznő eredetileg stand-up komikusként indult. Miután több kisebb szerepet kapott filmekben és televízióban, a Túl szexi lány (2018) című romantikus vígjáték megmutatta, milyen messzire jutott. Azóta Amy Schumert többször szembesítették, kritikával illették külseje miatt, ám ő mindig humorral, kedvesen válaszol. Ez, és a világgal való szembeszállása, bátorsága inspiráló példaképpé tette sok fiatal nő számára.

Peter Dinklage

Az HBO Trónok harca című sorozatban nyújtott teljesítményéért elismert amerikai film-, televíziós és színházi színész nagyon is jól tudja, milyen érzés, mikor valaki csak korlátozottan választhat a karakterek közül. Peter achondroplasiában szenved, azaz törpe, mindössze 135 cm magas. Magasságának köszönhetően Dinklage több elutasítással is szembesült annak ellenére, hogy több mint 20 éves színészi tapasztalattal rendelkezik. Évekig küzdött azért, hogy ne csak a méretéből adódó törpék és manók szerepét osszák rá. Mára ő az egyik legjobban fizetett színész és élő bizonyítéka annak, hogy a méret nem számít.

Octavia Spencer

Spencer elismert amerikai színésznő és forgatókönyvíró. Golden Globe-ot, BAFTA-t és 3 SAG-díjat nyert. Oscar-díjat is kapott A segítség (2011) c. filmben nyújtott alakításáért, ahol olyan meggyőző volt a válogatókon, hogy a hollywood-i nyomás ellenére őt választották a szerepre, nem egy ismert arcot. Rengeteg kisebb szerepet játszott előtte, de csak 2000-ben kapott először rendes szerepet. Ezután is rengeteg elutasításban volt része. Rengeteg korláttal szembesült a szerepválasztásoknál. Természetesen nem hagyta, hogy ez akadályt jelentsen, mindent elkövetett, hogy képzett színésznőként kitűnjön és elérje álmait. 

Rebel Wilson

Melanie Elizabeth Bownds, ismertebb nevén Rebel Wilson ausztrál színésznő, komikus és producer. Kövér Amy szerepével vált híressé a Tökéletes hang (2012) című  filmben. Ugyanez a szerep több díjat is hozott neki. Külsejét folyamatos kritika éri, de karizmája, jó hangulata és remek edzésprogramja inspirál sok fiatal nőt szerte a világon.

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg azon kevesek egyike, aki a vörös szőnyegen sétálva elnyerte  Amerika mind a 4 nagy díját: az Emmy-t, Grammy-t, Oscar-t és Tony-t. Közel 40 éves színésznői tapasztalattal rendelkezik, aki Spielberg Bíborszín című filmjével vált híresséA szerep elnyerte a legjobb drámai színésznő Golden Globe díját. Ettől kezdve karrierje elindult. Ugyanakkor a hollywood-i sztereotípiákkal is meg kellett küzdenie. A 2016-os Oscar-díjátadó gálán például összetévesztették Oprah Winfrey-vel.

Jack Black

Ez az amerikai színész, zenész és komikus több generáció szívét is meghódította, mióta megjelent a klasszikusnak számító vígjátékban, a Rocksuliban. Kiváló teljesítménye miatt Golden Globe-ra jelölték, mint musical és vígjátékszínészt. Első pillantásra azt gondolhatnánk, hogy fizikai megjelenése problémákat okozott neki, hiszen nem kimondottan hollywood-i álompasi külsejű, ám olyan erős, lehengerlő kisugárzással rendelkezik, hogy még a musical világában sem okozott neki nehézséget az érvényesülés.

EZ IS ÉRDEKELHET: