5 szereplő, akiknek halála sírásra késztetett minket

Vannak filmek, amiket megnézve a szívünk szakad meg. Hiába tudjuk, hogy a filmen történő halál nem igazi, mégis mélyen megrendít bennünket, és azt vesszük észre, hogy több zsebkendőt zokogtunk tele.

Számtalan ilyen szereplő van, akinek a filmbéli halála megérint minket, mi most ötöt szedtünk össze.

Halálsoron – John Coffey

Az 1999-ben bemutatott Halálsoron c. filmdráma azok közé a filmek közé tartozik, amiket képtelenség zsebkendő nélkül végignézni. John Coffey személyisége minden nézőre olyan hatással van, hogy végül a kivégzésénél nincs ember, aki nem zokog.

Az éhezők viadala – Rue

Az éhezők viadalában több halál is van, ami összefacsarja az ember szívét. Én személy szerint a második részben megszenvedtem Mags halálát és később Finnick és Primose halála is megérintett, a listába most mégis az első részből Rue halála kerül be. Szem nem marad tőle szárazon…

Oroszlánkirály – Mufasa

Bizony, rajzfilm is került a listára, mert rajzfilm is késztethet arra, hogy elővegyük a zsebkendőt. Erre tökéletes példa Mufasa halála. A gonoszság mindíg felháborító, ha pedig ez egy ártatlan életébe kerül, sírni kell.

Csillagainkban a hiba – Gus

Hazel és Gus súlyos rákbetegek, a betegségükkel kapcsolatban találkoznak, mégis igyekeznek megélni az életet. Szerelmesek lesznek egymásba…
A kritikusok és a nézők egyöntetűen dicsérték a filmet, Gus halála pedig szintén azon pillanatok egyike, amely garantáltan előveteti veled a zsebkendőt.

Harry Potter – Sirius Black

A Harry Potterben számos kapcsolat van, amelyik mély érzelmet vált ki belőlünk, ezek közül az egyik Harry és keresztapja, Sirius kapcsolata. Talán ezért is annyira fájdalmas, mikor Sirius meghal. Az ő halála mellett Dobby halála még az, ami erősen arra késztethet, hogy gyorsan keressünk egy zsebkendőt.

Te melyik szereplőkkel egészítenéd ki a felsorolást?

EZ IS ÉRDEKELHET: 5 ROMANTIKUS FILM, HA EGY KIS SZERELEMRE VÁGYSZ