Minden idők 10 legtöbb bevételt termelő horrorfilmje

Horrorfilmeket, különösen jó horrorfilmeket nem könnyű készíteni. A film sikere érdekében szükség van a műfaj tökéletes ismeretére, tapasztalatra, a részletek pontos kidolgozására és nagyfokú kreativitásra.

Az elmúlt évtizedekben számos film született a műfajban. Ezek közül volt, ami hamvában halt, mások kisebb-nagyobb sikereket értek el és voltak olyanok is, amik kasszát robbantottak.

Vajon melyik filmek kerültek fel a legtöbb bevételt produkáló horrorfilmek 10-es listájára? Nézzük meg!

Démonok között 2.
A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren a filmben egy bajba került családon segít Angliában. Céljuk, hogy a négy gyermekes családházát megtisztítsák a szellemektől.
A film az alkotóinak 320,4 millió dollárt termelt.

Démonok között
A film döbbenetes módon megtörtént eseten alapul, talán ez is okozza sikerét. A filmben a démonológus pár egy Rhode Island-i lakóhelyen jár, hogy segítséget nyújtson az öt gyermekes Perron családnak, akiket természetfeletti erők kínoznak.
A Démonok között első része mindössze 20 millió dollárból készült és több mint 300 millió bevételt hozott az egész világon.

Hang nélkül
Félelmetes lények uralják a világot, amik a legkisebb zajra is lecsapnak. A túlélés záloga a teljes némaság. De hamarosan baba születik…
A 2018-as amerikai horrorfilmet John Krasinski rendezte, aki a feleségével, Emily Blunttal a főszerepet is alakítja. 
A Hang nélkül kisköltségvetésű film, ami megérdemelten került a listára, 431 millió dollárt gyűjtött össze világszerte.

Hannibal
A Bárányok hallgatnak nagy sikerű folytatásában a világ egyik leggonoszabbja, Hannibal Lecter megszökött és Firenzében él. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. A film 351 millió USD bevételt produkált.

Az apáca
A démonok között sorozat része, bár a történet sokkal korábban zajlik, és egy fiatal apácára és egy papra összpontosít, akiknek be kell lépniük egy templomba, ahol a démoni erők uralkodnak. A cél az, hogy megszabaduljanak a gonosztól. A film nagyon várt produkcióként készült, ami a bevételein is jól látszik, hiszen 365,6 millió dollárt termelt, ám a sikeréről megoszlanak a vélemények.

Az ördögűző
Horrorfilmekről nem lehet beszélni anélkül, hogy meg ne említenék az ÖrdögűzőtAz 1973-ban bemutatott filmet 10 Oscar-díjra is jelölték. A 15 milliós dolláros költségvetésű horrorsztori összesen több mint 402 millió dollárt hozott a stúdiónak, és az akkori év legsikeresebb filmjének számított.

Az: Második fejezet
A Vesztesek Klubja legyőzte Pennywise bohócot, s miután túlélte, felnőttként elköltöznek a városkából, és az emlékeik halványodtávl élik az életük.
27 évvel később telefonhívást kapnak Derryből….
A film a 2017-es Az folytatása, 473,1 millió USD-t produkált.

A cápa
A cápa című 1975-ben bemutatott horrorfilm Peter Benchley A fehér cápa című regényéből készült Steven Spielberg rendezésében. Az emberevő cápa rettegésben tartja a kisvárost, a rendőrfőnök, egy biológus és egy veterán cápavadász pedig felveszik vele a harcot.
Bár katasztrofális jövőt jósoltak neki, a film végül nem várt sikert aratott, és 470,7 millió dollár bevételt termelt.

Legenda vagyok
Robert Neville túlélő, akit nem fertőzött meg a Földet elpusztító gyilkos vírus. Ő New York utolsó lakója, és az sem biztos, hogy a világon van-e rajta kívül ember. Egy új faj viszont él.
A 2007-es amerikai posztapokaliptikus sci-fi horrorfilm Francis Lawrence rendezésében és Will Smith főszereplésével került a mozikba és 585,3 millió dollár bevételt produkált.

Az
Andy Muschietti adaptációjának első része még sikeresebb volt, mint utódja. A történetben egyenként tűnnek el Derryből a gyerekek. Egy hét fős gyerekbanda képtelen felejteni az eltűnéseket és a bohócot, aki felelős a szörnyűségért.
Minden idők legtöbb pénzt hozó horrorfilmje 701,8 millió dollárt hozott alkotóinak.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.