A szeretet azt jelenti, hogy akár több lépést is hátrálsz azért, hogy a másiknak örömet szerezz – Micimackó története

Micimackó és barátai történeteit mind ismerjük. Képzeletünkben rögtön felrajzolódik a Százholdas Pagony is, ha A. A. Milne klasszikusára gondolunk. Persze a rajzokat látjuk magunk előtt, nem a valódi mackót és helyszínt.

Pedig Micimackó tényleg létezett és a Százholdas Pagonyt is valós hely ihlette.

Volt a századelőn egy fekete mackó, akit Micinek hívtak. Egy Harry Colebourn nevezetű katona találta meg őt a kanadai erdőben magára hagyva bocs korában. Harry gondoskodott róla, nevelte, majd mikor jött az I. világháború, s Angliába lett vezényelve a lovasezredhez, odaadta Micit a londoni állatkertnek. Így találkozott Milne és fia először az eredeti Micivel. A mackó akkora hatással volt Christopher Robinra, hogy saját plüss mackóját is elnevezte végül Micimackónak.

Van úgy, hogy valaki nagyon törődik a másikkal. Azt hiszem, ezt hívják szeretetnek.

Rajta kívül Nyuszi, Tigris, Füles és Malacka is mind Robin játékai voltak, akikkel valóban sokat játszott Milne kisfia.  A Százholdas Pagony is létező hely volt, hiszen Milne és családja az Ashdown Erdő közelében laktak.

Az eredeti Micimackó, Tigris, Malacka és Füles

Na persze Robert Gida alakja maga Milne fia volt. Tudták ezt a rajongók is, s ezáltal Robert sokkal népszerűbb lett, mint az apja. Naponta kapta száz számra a leveket kis rajongóitól. Pláne azután, mikor Milne és fia, na meg az eredeti Micimackó egy fotóra került, ami napvilágot látott a sajtóban.

Ígérd meg, hogy mindig emlékezni fogsz: bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted és okosabb, mint véled.

Hangfelvétel is készült vele, majd a következő évben 350 meghívást kapott az akkor 8 éves Robert gyerekek zsúrjára. A „Mackó hülyeség” kezdett elharapózni, ahogyan akkoriban maga Milne fogalmazott. Dalok születtek Micimackóról, s eljött egy pont, mikor beismerte, fiát nem akarta ennyire nagy népszerűségnek kitenni. Mert bizony Christopher Robin sokat szenvedett miután bentlakásos iskolába került, s évekig szekálták lakótársai és iskolatársai azzal, hogy gramofonra rakták hangfelvételei valamelyikét.

Néha a legkisebb dolgok foglalják a legnagyobb helyet a szívedben.

Apja ellen is fordult, hiszen a nem kívánt népszerűség számára óriási teher volt. Önéletrajzi könyvében azt írja: „Ellopta a nevemet apám és nekem semmit nem hagyott. Csak azt a kétes hírnevet, hogy én az ő fia vagyok.

Haragja annyira csillapíthatatlan volt apja iránt, hogy csak ritkán látogatta meg felnőtt korában. Milne szinte teljesen magára maradt Micimackóval és barátaival. 1952-ben agyvérzést kapott, majd kerekesszékbe kényszerült. Szomorúan és magányosan halt meg négy évvel később, pedig ő volt a világ legnépszerűbb mesealakjainak megalkotója.

Szerencsés vagyok, hogy van valamim, aminek nehéz búcsút mondanom.

Azok a dolgok tesznek egyedivé, amiben különbözök másoktól.

Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy megmondd. Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél?

Ez is érdekelhet: „Igen vacak memória az, amelyik hátrafelé működik- Aki megalkotta Csodaországot

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.