Készen állsz? Vár a tenger! Karanténmentesen lehet utazni Horvátországba!

Eljött a várva-várt pillanat, június 12-én korlátozás nélkül megnyílnak a határok és több hónap bezártság után újra nekivághatunk az útnak Horvátország irányába.

Talán bennetek is felmerült a gondolat, érdemes-e az idén Horvátországba utazni, vagy mi lesz a már lefoglalt szállásotokkal.

Minden családnak a saját döntése, hogy egy ilyen helyzetben vállalja-e a külföldi utat. Mi bízunk a szakemberek döntésében, és abban, hogy Horvátország felkészülten várja a turistákat. 

Fotó: pihiszuszi.hu


Tehát: Horvátország 2020.05.29-től korlátozás nélkül megnyitotta a határait, nem szükséges sem negatív teszt, sem indoklás ahhoz, hogy belépj az országba. Június 12-től a Magyarországra való visszaérkezéskor sem kötelező már a 14 napos karantén.

Az egyetlen dolog, amit a horvát határon való belépéskor meg kell tennünk, hogy leadjuk születési dátumunkat, mobil számunkat, email elérhetőségünket és úti célunkat, egy esetleges későbbi járványügyi kontakt-kutatás sikeres lefolytatása érdekében. A határon való gyorsabb átjutás érdekében ezt az űrlapot előre ki lehet – és mindenképp érdemes tölteni, amit magyar nyelven is megtalálsz!

Fotó: pihiszuszi.hu

Jól bejáratott, személyesen is megismert horvátországi szállásokat találhatsz itt is: pihiszuszi.hu

Szilágyi Szabina

Hogy kedvet kapjatok Horvátországhoz, íme néhány remek cikk:

Horvátországban márpedig nincsenek homokos strandok! Vagy mégis?
A 10 legszebb óvárossal rendelkező horvát tengerparti város
Hogyan válasszunk szálláshelyet Horvátországban?

A cikk szerzőjéről:
Vajdaságban születtem, így természetes volt számomra, hogy minden évben a Adria más-más városában nyaraltunk. Magyar szakos tanárként végeztem, de pár évnyi tanítás után áteveztem a turizmus vizeire. A Pihi Travel utazási irodát vezetem, horvátországi utakat szervezünk. Családommal együtt a szépséges Wekerlén élek.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.