Magyaroknak ad tanácsot a világ legismertebb párterapeutája

Dr. Sue Johnson, az Érzelem Fókuszú Terápia (EFT) megalkotója, az Ottawai Egyetem professzora, akit ma a világ egyik legjobb párterapeutájaként tartanak számon, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet és az EFT Alapítvány felkérésére első ízben tart az utazási korlátozások miatt online előadást a magyar közönségnek május 19-én este.

A kapcsolati konfliktusok megértéséhez ajánl gyakorlati szempontokat és osztja meg terápiás tapasztalatait Dr. Sue Johnson, világhírű párterapeuta, május 19-én, kedd este fél 8-tól.

Interaktív, online előadása párkapcsolati krízissel és magánnyal küzdők számára egyaránt hasznos fogodzókat nyújt.

A koronavírus okozta összezártság a kapcsolatokat is próbára teszi. Kínában a kijárási tilalmak enyhülésével megugrott a válókeresetek száma, világszerte, így Magyarországon is emelkedett a családon belüli erőszak. Akik pedig nem csupán fizikai, de érzelmi elszigeteltségben is élnek, azok, akik nem érzik, hogy valakinek számítanának, a legsérülékenyebbek, figyelmeztet a szakember. Előadásában éppen ezért külön foglalkozik a járványügy mentális következményeivel is.

Dr. Sue Johnson számos sikerkönyv, többek között a tavaly magyarul is megjelent Ölelj át! – 7 lépés az életre szóló szerelemért szerzője. Nevéhez fűződik Érzelem Fókuszú Terápia (EFT), a párkapcsolatok felnőtt kötődésre összpontosító megközelítése, miszerint a párkapcsolatokban legerőteljesebb motivációnk az, hogy valaki mellett biztonságban érezzük magunkat. A párkapcsolati problémák gyökere az érzelmi kötelék biztonságának elvesztése, sérülése. Alapvető terápiás tapasztalata, hogy kötődési igényünk olyan rejtett indíték viselkedésünkben, amit nyíltan csak ritkán vállalunk fel.

A pszichológus és párterapeuta szerzőtől a párok megtanulhatják, hogyan teremthetik meg a nyíltság, az egymásra hangolódás és az érzelmi válaszkészség pillanatait, hogy a szerelem életre szóló tapasztalat lehessen. A módszer eredményességét igazolja, hogy egy amerikai kutatás szerint az elmúlt évtizedben az EFT-n résztvett párok 75%-ának helyrejött a kapcsolata a válság után. Az eredmények tartósnak bizonyultak még azoknál a pároknál is, akiknél magas volt a válás valószínűsége.

Dr. Johnson az Ottawai Pár- és Családterápiás Intézet igazgatója, az Ottawai Egyetem klinikai pszichológia professzora, valamint a San Diegó-i Alliant Nemzetközi Egyetem kutatóprofesszora. Munkájáért számos szakmai elismerést kapott, többek között 2016-ban az Amerikai Pszichológiai Társaság az év családterapeutájának választotta, 2017-ben hazájának legrangosabb elismerésével, Kanada Renddel tüntették ki. Világszerte tart képzéseket a mentális egészség területén dolgozó szakemberek számára.

A párkapcsolati konfliktusokról szóló előadásra minden érdeklődőt várnak a szervezők, aki szeretne elgondolkodtató példákat hallani a párok gyakori küzdelmeiről, tudatosabban szeretné megélni a kapcsolatait, akiknek reális iránymutatásra van szükségük az egyedüllét és az együttlét útvesztőjében, vagy csak egyszerűen többet szeretnének tudni a párkapcsolatok mélyén rejlő mozgatórugókról.

Az eseményen lehetőség nyílik kérdéseket is feltenni az előadónak.

Az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsolást biztosítanak. A koronavírus járvány okozta kényszerű online átállás miatt minden résztvevőnek Magyarországon eddig nem forgalmazott EFT önismereti- és kapcsolaterősítő gyakorlat csomagot adnak ajándékba.

További információ: eft-parterapia.hu

Nyitókép: Facebook/dr. Sue Johnson

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.