Monológ a férfinak, aki folyton kritizálja az asszonyt

A pocakodon megáll a pohár, a karod sosem volt izmoktól löttyed, kopaszodsz, tokásodsz és a kedvenc sportod évek óta az, hogy vízszintesben fekve a gombokat nyomogatod a mobilodon.

De azt a fejéhez vágod, hogy elhízott. 

Vádlón, a karosszékben terpeszkedve teszel megjegyzéseket rá: Hogy nézel ki! Miért nem adsz magadra? Olyan vagy, mint egy slampos vénasszony! – mondod, miközben igazából rá sem nézel. Hisz belebújsz a tévéműsorba, vagy épp valamelyik applikációt használod vadul, a mobilodon.

Nagy lett a segge, mondod, és hurka van a derekán... És kajánul röhögsz hozzá, mintha ez valami hatalmas poén lenne.

Valahol igazad is van. Nagyobb ,,a segge”, mint 20 évesen, hisz egy közel negyvenes nőnek többnyire nagyobb már a feneke. És igen, van némi többlet a derekán is, nincs mit tagadni rajta. A gyerekek születésénél rakódott fel és maradt meg, bár még így sem akkora, mint a te méretes hasad, amitől már lassan nem férsz hozzá a gombodhoz (se).

Igen, a vádakban van némi igazság, de közel nem ennyiből áll az egész kép.

Talán, ha feltekintenél a telefonod bűvöletéből észrevennéd, hogy mindennap futni jár a párod, hogy karbantartsa a testét és a lelkét. Talán, ha feltekintenél a telefonod bűvöletéből, észrevennéd, hogy a bőre még ma is üde, és a hajával is rendszeresen foglalkozik, ősz szálak még nem látszanak benne.

Talán, ha feltekintenél a telefonod bűvöletéből meglátnád, hogy épp a konyhából jön, ahol neked készített vacsorát és megetette a gyerekeket.
A ruhája emiatt sem épp egy báli ruha, de azért vannak csinos darabok is a szekrényében, amiket olykor fel is vesz.

EZ IS ÉRDEKELHET: 30 ÉVES VAGY ÉS EGYEDÜLÁLLÓ? MIÉRT NE LEHETNÉL?


Talán, ha a kényelmes világodból kidugnád a fejed és látnád őt, úgy igazán, értékelni tudnád, és nem vágnál otrombaságokat a fejéhez…


Kövérnek és slamposnak látod?

Állj fel a kanapéról! Fuss vele!
Állj fel a kanapéról! Vigyázz a gyerekekre, vidd őket különórára meg a játszótérre. Homokozz velük, focizz velük, ő pedig addig elmegy, és széppé varázsolja magát egy szalonban.
Áll fel a kanapéról! Főzd meg helyette a vacsorát, szolgáld ki a gyerekeket! Ő addig pihenhet, hogy a fáradt karikák eltűnjenek a szeme alól – és kelj is fel a gyerekekhez éjjel, hogy a párod is kialhassa magát egyszer végre.

Kövérnek, elhanyagoltnak látod? Talán ideje felemelned a tekinteted, és más szemmel nézned őt! Meglepődhetsz!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.