A Szűz szőrszálhasogató, a Rák kivételező – Tűpontos leírás arról, ki milyen vezető lenne

Sok-sok éve vagyok már munkavállaló, számtalan főnököt elfogyasztottam már. Volt akit szőröstől-bőröstől, volt akit hosszan rágva. Akadt, akit sóznom kellett, mert sótlan pics@ volt, és akadt olyan is, akit kiköptem, mert ehetetlen szemét lévén, nem bírtam vele. És persze akadt jó főnök is, akivel lehetett együtt dolgozni.

Vajon annak van jelentősége, ki mikor született? Meghatározza egy főnök viselkedését a horoszkópja? Talán igen.

Máris megmutatom, melyik csillagjegy milyen főnök. Ráismersz a tiédre? És te vajon milyen főnök lennél?

EZ IS ÉRDEKELHET: ÍGY FLÖRTÖLÜNK MI – A BIKA SIMOGAT, A HALAK SZEMEZ, A RÁK HAGYJA MAGÁT ELCSÁBÍTANI

Kos, a főhadnagy

Időről időre, mint egy tornádó, átsüvít az irodán, és szigorúan mindent leellenőriz. Mivel ő roppant energikus, aktív és szorgalmas, ugyanezt várja el az alkalmazottaitól is. Igényei magasak, így alig van olyan, aki meg tud felelni az elvárásainak.
Néha feldühödik, lerobog a személyzeti osztályra és elmennydörgi kéréseit, ám ott nem sietnek teljesíteni azokat, hisz tudják jól: a Kos roppant impulzív, aki vagy megváltoztatja döntését hamarosan, vagy el is felejti azt. A Kos vezető nem törekszik arra, hogy alkalmazottait maga alá utasítsa. Ellenkezőleg: olyan partnereket és szövetségeket keres, akik az ő eszményei és törekvései szerint élnek.

Bika, a rugalmatlan

A Bika főnök mindig mindent irányít, a legkisebb részleteket is megfigyeli, és soha nem felejti el őket. Nem ad fel semmit félúton, és mindig a tervezett stratégia mentén halad. Nagy hibája, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen vehető rá újításokra. Hiányzik belőle a rugalmasság képessége és az, hogy gyorsan alkalmazkodni tudjon az új körülményekhez, viszont legalább roppant nyugodt, nem egy ordibáló főnökfajta. Nem veszekszik, nem piszkál: ha a beosztott nem a legjobban, ellenben fegyelmezetten megcsinálja a dolgát, a Bika főnök elégedett lesz.

Ikrek, a demokratikus

Az Ikrek főnök egyszerre több dolgot is csinál, csak épp a legfontosabbat felejti el: fizetést adni.  Na, nem azért, mert nem akar, inkább azért mert nem szeret dokumentumokkal és pénzügyekkel foglalkozni, ezek ugyanis unalmasak a számára. Mivel nem szereti a felelősséget, gyakran ad beosztottjainak maximális hatalmat. Jellemző rá, hogy elfelejti az alárendeltséget, demokratikus főnök. Ugyanakkor egy pillantása elég ahhoz, hogy a bűnös munkavállaló kényelmetlenül érezze magát. 

Rák, a kivételező

A Rák főnök folyamatosan elárasztja az alkalmazottakat különböző feladatokkal, ötletekkel és tervekkel. Képes megoldani a nehéz problémákat, intelligensen oktatni az embereit és türelmesen elmagyarázni mindent. Látszólag jó főnök, azonban nála nem ritka a kivételezés. A Rák olyan főnök, akitől bátran lehet segítséget kérni, képes a felmerülő konfliktusokat elsimítani és jó tanácsokat adni. Értékeli az önállóságot.

EZ IS ÉRDEKELHET: AZ ÁLLATÖV LEVONZÓBB JELEI

Oroszlán, a szigorú de nagyvonalú

Az Oroszlán egy energikus, erős, uralkodó főnök, aki nem fél a felelősségtől, és minden nehézséggel szembenéz. Kiváló szervező, minden munkavállalóban meglátja a lehetőséget, az erősséget, és tudja, hogyan kell a feladatokat megfelelően felosztani. Szereti a kreatív és szerény munkatársakat, akik készek arra, hogy minden kérésére ugorjanak. Az Oroszlán szigorú főnök, tudja, hogyan büntesse a bűnösöket, és ösztönözze a szorgalmas munkást. Roppant nagyvonalú, nála nem ritkák a bónuszpénzek és egyéb anyagi juttatások. 

Szűz, a szőrszálhasogató

A Szűz főnök mindig törekszik a tökéletességre, lelkiismeretesen dolgozik és ugyanezt várja el az alkalmazottaitól is. Számára nagyon fontos a rend, nagyon odafigyel arra, hogy a szabályok tű pontosan, betűről betűre be legyenek tartva. Alkalmazottaitól teljes elkötelezettséget, pontosságot vár el, cserébe tisztességes fizetést biztosít. A Szűz vezető nagyon megválogatja az embereit, körülötte csak pontos, fegyelmezett, megbízható és kiszámítható alkalmazottak dolgozhatnak.

Mérleg, az ideális

A Mérleg főnök egyaránt energikus és nyugodt vezető. Mindig meghallgatja az alkalmazottait. Tökéletesen képes megérezni a legalkalmasabb pillanatokra, s akkor mondja el kívánságait. Fontos számára, hogy a beosztottjai hogy néznek ki, mert környezetében mindennek, beleértve az alkalmazottakat is, harmonikusnak kell lennie. A Mérleg főnököt szeretik a beosztottak, mert mindig mosolyog, kellemes, nyugodt, jó hallgatóság és készen áll a konfliktus kezelésére vagy egy nehéz helyzet megoldására, és nagyon tisztességes. Szívesen meghallgatja beosztottjai ötleteit, kedveli, ha a munkavállalóknak saját álláspontjuk van. 

Skorpió, a nyereségre hajtó

A Skorpió főnök nagyon átgondolt, figyelmes, de kiszámíthatatlan személyiség. Mindig a nyereségre hajt, ha ennek valami az útjában áll, egy Skorpió vezető megtalálja a módját, hogy kikerülje az akadályt. Mindig mindenről információt gyűjt. Az alárendeltjeit maximálisan megdolgoztatja, de azok szívesen hajtanak neki, mert nagy igényeit mindig hitelesen meg tudja magyarázni. A Skorpió főnök nyugodt, kiegyensúlyozott, de ha a munkavállaló megpróbálja manipulálni, hihetetlen dühös lesz. Általában olyan beosztottakat alkalmaz, akik segítik őt felfelé menetelni a ranglétrán. 

EZ IS ÉRDEKELHET: 6 LEGERŐSEBB ÁLLATÖV JEL, AMELY MINDENNEL KÉPES MEGBIRKÓZNI – TE KÖZTÜK VAGY?

Nyilas, az újító

A Nyilas egy nagyon bájos, energikus, ügyes és társaságkedvelő főnök. Tudja, hogyan kell tárgyalni valakivel, soha nem ül egy helyben, gyakran jár üzleti utakra. A Nyilasok beosztottjai nem tudják, mi az a monoton munkavégzés, mert a főnökük mindig tele van tervekkel, újításokkal. A Nyilas vezető képes meghallgatni munkatársainak véleményét, és szívesen elősegíti szakmai fejlődésüket. Az önálló munkavégzés lehetőségét is gyakran biztosítja. Demokratikus, barátságos és jóindulatú vezető, de néha szarkasztikus. Nem tolerálja a lustaságot és a pesszimizmust. Ugyanakkor bátorítja azokat, akik sokat dolgoznak és különböző újításokkal állnak elő.

Bak, a kemény

A Bak vezetők nagyon keményen dolgoznak, gyakorlatias és racionális egyének. Nem félnek a munkától, ezért saját feladataik mellett nem restek az alkalmazottak feladatait is ellátni. Számukra a legfontosabb a jó eredmény, ezért teljes elkötelezettséggel dolgoznak. A Bak főnök nagyon igényes, kemény vezető, aki szigorú fegyelmet igényel az alkalmazottaitól. Nem tudja elviselni a rossz munkát, és súlyosan bünteti a gondatlanságot. Másrészről mindig készen áll arra, hogy türelmesen meghallgassa alkalmazottait, és csendben tanácsot adjon a problémákra. A Bak vezető mindig udvarias. 

Vízöntő, a merev

A Vízöntőnek rugalmas elméje és széles látószöge van, előre tudja, mi kell a fejlődéshez. Jóindulatú, demokratikus és kedves vezető, aki nem próbál meg másokat alárendelni. Nem túl szigorú, és nem kényszeríti az alkalmazottakat merev keretekbe. Barátságos, nagylelkű és igazságos, de merev. Mindig ragaszkodik a főnöki státusz kihangsúlyozásához, és viszonylag hidegen viselkedik. A Vízöntő főnök nem folyik bele az alkalmazottai magánéletébe, de tőlük is elvárja a hasonló viselkedést.

Halak, a csúcsfőnök

A Halak jegy képviselői nagyon udvariasak, barátságosak, figyelmesek mindenkivel. A Halak főnököt jobban érdekli a jó csapatszellem, mint a minőségi munka. Ő a leghumánusabb, legmegértőbb és legjóindulatúbb főnök a Zodiákus összes jele közül. Mindenféle problémával és kéréssel megkereshető. Mindig figyel, vigasztal és segíteni próbál. Azonban becsapni nem lehet, a hazugságot jó érzékkel szúrja ki.