Az első benyomás

Mi az, amiből nincs második? Mi az, amit csak egyszer tehetsz, és nincs lehetőség javítani rajta? Elárulom: az első benyomás!

Az első benyomás az, ami alapján mi emberek azonnal értékelünk, és besorolunk mindenkit egy adott csoportba.
Persze később ez változtatható, hisz amikor megismerünk valakit könnyedén kiderülhet, rosszul ítéltünk, és téves volt az első véleményünk.

Ez is érdekelhet: MÁSHOGY CSINÁLOM MÁR ÍGY 35 FELETT…


Vannak jegyek, amikre mindenki figyel.

Vannak jegyek, amelyek nagyban befolyásolják az első benyomásunkat. Természetesen egyik ilyen az öltözék. Egyáltalán nem mindegy, hogy az, amit viselünk tiszta-e, szakadt-e, illatos-e vagy nagyon büdös.

Azonban a ruhán kívül más dolgokra is odafigyelünk öntudatlanul is, s ezek mindegyike befolyásolja a véleményünket. Ilyenek a:

– fogak
Először is a fogak megmutatják az életkort és az egészséget. Másodszor, tükrözik az életmódot és a szokásokról is árulkodnak. Például, ha valaki dohányzik, túl sok kávét iszik vagy gyakran stresszel, mindez a fogak állapotán jól látszik.
Valljuk be, egy rohadó, fekete fogú, vagy fogatlan emberről más az első benyomás, mint egy ragyogó, hibátlan fogsorú emberről. 
Rossz fog többnyire egyenlő az igénytelenséggel, s ha valaki egy dologban igénytelen, igénytelen a többiben is.

– írástudás
Nos, manapság, mikor az írásunk rövidítésektől hemzseg, mobilon kapkodva, ékezet nélkül írunk, az írástudást nem mindig lehet egyértelműen felmérni. Azonban mikor találkozunk egy: mijen a… lessz vallami… mongya már meg és hasonló írást produkáló emberrel, rögtön megvan a véleményünk, nem igaz?
Hiszen az írástudás, az a tény, hogy nyelvtani szempontból helyesen ír-e valaki, vagy az, hogy mennyire gazdag a szókincse, nagyon is beszél a neveltetésről és az oktatásról. Ez különösen a levelezés során észrevehető.

Ez is érdekelhet: 9 DOLOG, AMIT EGY ÉRETT NŐ NEM TOLERÁL A PÁRKAPCSOLATÁBAN

– önbizalom
Érzelmi stabilitást, lelkiállapotot jelez az, hogy valakinek mekkora az önbizalma. Mindez természetesen nagyban befolyásolja a benyomásokat és azt, hogy hogyan bánunk egymással. Ha valakinek nincs elég önbizalma, nem szereti magát eléggé. S ha valaki nem szereti magát eléggé, akkor nincs pozitív érzelmi energiája, amit másoknak küldhetne. 
Ezt így természetesen az első találkozáskor nem fogalmazzuk meg magunknak, mégis, azonnal érezzük, hogy egy önbizalomhiányos ember ránk nézve nem pozitív.

Igen. Első alkalommal megnézzük a ruhát. De ami alapján mindenki dönt, amit öntudatlanul megnézünk, az a fog, az írás és az, hogy van-e a beszélgetőpartnerünknek önbizalma.

Szerinted mi még?

Nyitókép: Jopwell a Pexelsről

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.