Mit vigyünk vendégségbe? Tuti befutó tipp, ha vinnél az idei ünnepi összejövetelbe egy kis csavart!

A keményvaluta időszaka közeleg. Értem ez alatt azokat a borokat és csokoládékat, amelyek minden ünnep alkalmával kézről kézre vándorolnak, és az sem lenne meglepő, ha ebben a ciklikus körforgásban visszakerülnének hozzánk. Drágák és túl prémium kategóriák, hogy meg merjük bontani őket, de továbbajándékozni tökéletesek. Főleg, ha vendégségbe megyünk.

Az ajánlatom: idén legyen ez másképp! Az ötlet pedig a házi készítésű vodkazselé.

Íme a recept:

  • 300 ml víz
  • 200 ml vodka
  • 100 ml narancslé
  • 100 g cukor
  • Zselatin (600 ml folyadékhoz mérve)

A hozzávalókat összekeverjük, összeforraljuk, formákba öntjük, hagyjuk kihűlni és egy éjszakára hűtőben dermesztjük. És ennyi! A világon más dolgunk nincs vele. Illetve mégis: fogyasztani!

És hogy miért lesz ez az idei tuti befutó tipp?

1. Hihetetlen gyorsan elkészül.
A nyert idő értéke pedig felbecsülhetetlen. Például pont nyerünk annyi időt, hogy elkortyoljunk egy pohár bort. Egy kis énidő a konyhatündérkedés közepette.

2. Bemelegítő aperitif.
Vidám, színes és megmosolyogtat. Csapatépítő hatású. Mégsem fordulunk le a székről, mint a harmadik feles után, amit az apóssal kötelező meginni.

3. Karácsonyi menü után újdonság
Könnyű édesség, nem az a bejgli, amire ráuntunk már az adventben és nem az a krémes, amit tegnap is meg kellett enni egy másik karácsonyi menü során.

Persze, az anyós hagyományos karácsonyi linzerével nem fogja felvenni a versenyt, de egy új menyecskejelölt megmutathatja, hogy egy csillámnyi újdonsággal meg tudja szórni a karácsonyt, hogy még varázslatosabb legyen!

És ami a legszuperebb, hogy szülinapokra, névnapokra, házibulikra, grillpartikra és baráti összejövetelekre megismételhető. Csak a formákon kell változtatnunk, de az ízvilággal is játszhatunk.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.