A keményvaluta időszaka közeleg. Értem ez alatt azokat a borokat és csokoládékat, amelyek minden ünnep alkalmával kézről kézre vándorolnak, és az sem lenne meglepő, ha ebben a ciklikus körforgásban visszakerülnének hozzánk. Drágák és túl prémium kategóriák, hogy meg merjük bontani őket, de továbbajándékozni tökéletesek. Főleg, ha vendégségbe megyünk.
Az ajánlatom: idén legyen ez másképp! Az ötlet pedig a házi készítésű vodkazselé.
Íme a recept:
- 300 ml víz
- 200 ml vodka
- 100 ml narancslé
- 100 g cukor
- Zselatin (600 ml folyadékhoz mérve)
A hozzávalókat összekeverjük, összeforraljuk, formákba öntjük, hagyjuk kihűlni és egy éjszakára hűtőben dermesztjük. És ennyi! A világon más dolgunk nincs vele. Illetve mégis: fogyasztani!
És hogy miért lesz ez az idei tuti befutó tipp?
1. Hihetetlen gyorsan elkészül.
A nyert idő értéke pedig felbecsülhetetlen. Például pont nyerünk annyi időt, hogy elkortyoljunk egy pohár bort. Egy kis énidő a konyhatündérkedés közepette.
2. Bemelegítő aperitif.
Vidám, színes és megmosolyogtat. Csapatépítő hatású. Mégsem fordulunk le a székről, mint a harmadik feles után, amit az apóssal kötelező meginni.
3. Karácsonyi menü után újdonság
Könnyű édesség, nem az a bejgli, amire ráuntunk már az adventben és nem az a krémes, amit tegnap is meg kellett enni egy másik karácsonyi menü során.
Persze, az anyós hagyományos karácsonyi linzerével nem fogja felvenni a versenyt, de egy új menyecskejelölt megmutathatja, hogy egy csillámnyi újdonsággal meg tudja szórni a karácsonyt, hogy még varázslatosabb legyen!
És ami a legszuperebb, hogy szülinapokra, névnapokra, házibulikra, grillpartikra és baráti összejövetelekre megismételhető. Csak a formákon kell változtatnunk, de az ízvilággal is játszhatunk.