Sosem voltunk csak barátok

A barátaink a tánctérre mentek. Ketten maradtunk. Fáradt voltam, hosszú volt az a hét, csak egy italra vágytam. Rá akartam gyújtani egy cigarettára, de nem találtam a gyújtom.

Te készségesen tüzet adtál nekem, s mikor fellobbant a láng, a szemedben magamat láttam.

Nem olyan voltál, mint máskor, valahogy izgatottabbnak tűntél. Másként néztél rám, talán a ruha alatt még testemet is pásztáztad. – Biztos csak beképzelem – gondoltam magamban. – Hiszen mi sosem néztünk egymásra úgy, nincs köztünk meg a kémia.

Ez is érdekelhet: Egy másik életben

Igaz, egy ideje szalmák voltunk mindketten, de ennek nem volt jelentősége addig. Ám akkor éjjel felkavartad, s felébresztetted érzékeim. A nőt láttad bennem, nem egy barátod. Míg én az első italom felett töprengtem ezen, te már a másodikat ittad.

Csak néztél némán, ezúttal nem viccelődtél velem. Nem mustráltad a nőket sem a fejem felett. Megijesztett a komolyságod, próbáltam kisajtolni belőled egy mosolyt. Előrehajoltam, hogy mondjak neked valamit, de aztán inkább csak a pohár után nyúltam.

Te is a tiédért nyúltál, de az enyémet találtad.

Megfogtad kezem, összefonódott tekintetünk, s tudtuk, aznap éjjel már nem fogunk táncolni.

Elindultunk a kijárat felé, beszálltunk egy taxiba, s bemondtuk a címet. Aztán nem szóltunk egymáshoz egy szót sem. – Még most visszafordulhatnánk – ezen töprengtünk, mindketten.

Mikor a taxi megállt, kipattantam, s a lakásig meg sem álltam. Gyorsan utolértél, s az előszobában egymásnak estünk. Akartalak, s te is akartál engem, de nem tudtuk, hogyan érjünk egymáshoz. Esetlenül vetkőzni kezdtünk, a fogaink összekoccantak – aztán elkaptuk a ritmust, s egy ütemre jártunk.

Ez is érdekelhet: Leszel a Férfi, hogy én nő lehessek?

S miközben karjaidban találtam örömre, rájöttem, mi mindvégig ezt akartuk, csak az alkalomra vártunk. Évekig kerültük, hogy kettesben maradjunk, mert bár sokáig titkolni tudtuk, valójában sosem voltunk csak barátok…

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.