Filmek, amiket karácsonykor meg kell nézni – Kevin nélkül

4 isteni, csajos filmet hoztam kuckózós estékre és nem, egyik sem Kevinről és a szánalmasan béna betörőkről szóló klasszikus – mert sajnos én azon emberek táborát erősítem, akik ki nem állhatják Kevint. Bocs.

Nekem minden karácsony Kevin nélkül telik. Az idei is úgy fog. Viszont van 4 másik film, amit nagyon tudok ajánlani helyette.

Ez is érdekelhet: EZT AZ 5 FILMET NÉZD MEG BORONGÓS ŐSZI ESTÉKEN

A Rossz anyák karácsonya az egyik.

Az anyák nem élvezkednek, hanem örömet adnak karácsonykor…. vagy azért jár egy kis élvezet? A három főszereplő Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn)  mindenesetre próbálkozik. Fellázadnak. Vissza akarják szerezni a karácsonyt. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, s mindezt úgy teszik, hogy szem nem marad szárazon. Legalábbis az enyém nem maradt, mert sírva nevettem a filmen.
A parádés szereposztást megspékeli még három anya Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines, néhány pasi, sőt, Carla lovagjának jóvoltából még egy igazán romantikus vallomást is végignézhetünk. Egy biztos, a nevetés garantált!

Kőkemény család is megér néhány percet.

Igazán parádés szereposztás: Craig T. Nelson, Diane Keaton, Rachel McAdams, Claire Danes, Sarah Jessica Parker, Luke Wilson, Dermot Mulroney, Tyrone Giordano, Brian J. White, Elisabeth Reaser
Bevallom nekem gyengéim Diane Keaton filmjei, imádom a színésznőt, és a Lagzi randi óta Dermot Mulroney-ért is odavagyok.
A történet a Stone család körül forog, ahová váratlanul betoppan Meredith Morton (Sarah Jessica Parker), mint Everett barátnője, és a húga July (Claire Danes) és kicsit megzavarják a Stone család karácsonyát.
Zsebkendőkre itt is szükség lesz, mert a film édes-bús befejezése szemet nem hagy szárazon, mégis mindenkép ajánlom megnézni a filmet – mindenkinek.

Nagy kedvencem a Holiday.

10-eves-lett-a-holiday-ennyit-valtoztak-a-film-foszereploi-12130312-1482844470.jpg

Nem láttad? Az meg hogy lehetséges? Feltétlenül pótold a mulasztást! Iris (Kate Winslet) és Amanda (Cameron Diaz) története annyira emberi, annyira élvezhető, hogy vétek kihagyni. Bár én alapjáraton nem vagyok nagy Cameron Diaz rajongó, ebben a filmben még őt is imádom.
És hogy miről szól a történet? Két lányról, akik szerelmi bánatukban nagy kalandba vágnak, és házat cserélnek az ünnepekre. Hogy kiszakadjanak a saját életük rutinjából.
Tippelsz?
Természetesen a bánatuk nem tart örökké. Jön a szerelem. Jude Law megjelenése pedig a jó pasit is behozza a filmbe, hogy még egy pozitívum legyen.
De van még benne humor, érzelem, családszeretet… ez a film is olyan, amit érdemes megnézni.


És végül, de semmiképp sem utolsó sorban nagyon ajánlom megnézni Az utolsó vakáció-t.

Bár nem kimondottan karácsonyi film, mert az év utolsó napjaiban játszódik, mégis az ünnepekhez köthető. Igazi motivációs film. Mindenkinek látnia kéne.
Georgia Byrd (Queen Latifah) egy áruház konyhai osztályán dolgozik és vágyai megélése helyett csak őrlődik és kínlódik borzalmas félénksége miatt. Aztán kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg, s akkor felrúgja addigi életét, kiveszi spórolt pénzét és elindul utolsó vakációjára.
És épp úgy él, ahogy szerintem mindenki szeretne, és úgy viselkedik, ahogy mindannyiunknak kéne.

Nem lövöm le a végét, de természetesen nem dráma, úgyhogy hajrá, mindenki kapcsolja csak be ezt a filmet – mondjuk Kevin helyett.