5 indok, amiért a férfi nem akarja az intim együttlétet

Randik idején, vagy egy kapcsolat elején a pár még nem tudja levenni a kezét egymásról. Tombol a vágy, és ez természetesen jól is van így, hiszen a fizikai vonzalom és a szex egy egészséges kapcsolat védjegye.

Idővel, és az életkorral azonban változik az intimitás. A férfiaknál 45 éves kor körül csökken némileg a szexuális vágy, majd ahogy öregszenek, úgy csökken tovább.

Ez is érdekelhet: MI ALAPJÁN VÁLASZTANAK PÁRT A FÉRFIAK?

45 éves kor után tehát érthető, ha ritkábbak az intim együttlétek, de annak vajon mi a legfőbb oka, ha egy fiatalabb férfi nem akar összebújni a párjával? Vajon mi az oka, ha a párod nem kívánja a szexet?

Túlsúlyban a munka

Ha a férfi figyelme nem fordul otthon a párja felé, a legtöbbször arra gyanakszik mindenki, hogy egy másik nő van a háttérben. Pedig viszonylag gyakran a munka az, ami eltereli a figyelmet. Amikor a férfi szenvedélyesen belemerül a munkába és a karrierépítésbe, a szexuális izgalom felborul. Eltűnik az, amelyik a párja felé irányul.  

Tipp: Próbálj meg beszélgetni a partnereddel arról, hogyan tudnátok egyensúlyba hozni a munkát és a magánéletet. Legyen egy határ, amit a munka mennyisége már nem léphet át.

Alacsonyabb tesztoszteronszint

A tesztoszteronszint 30 éves kor után az életkorral együtt 0,4-2 százalékkal csökken, és a férfiak 13 százalékának alacsony a tesztoszteronszintje 40 felett. Az alacsony libidó mellett tünet lehet még az alacsonyabb energia, a rosszkedv, a fáradtság, az izomtömeg csökkenése és még az erekciós zavar is.

Tipp:  az állapot hormonpótló terápiával, stresszkezeléssel és tanácsadással kezelhető.

Túl sok pornó

A pornográfia elterjedése természetes következménye annak, hogy manapság bármi bármikor hozzáférhető az interneten.

A tudósok szerint a pornót fogyasztó férfiak kevésbé igénylik az intimitást a partnereikkel, nincs is akkora romantikus kötődés, se szeretet, se boldogság és az elköteleződés is kisebb, mint azoknál, akik nem néznek pornót. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a pornók nem reális elvárásokat támasztanak azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a szex. A pornót néző férfiak kevésbé elégedettek a partnereikkel.

Tipp: Érdemes a dolgot nyíltan megbeszélni, esetleg egy szakembert is bevonni.

Rossz teljesítmény

Sok férfi azért nem akar egy idő után szexelni, mert frusztrálja a saját teljesítménye, mondjuk az, hogy túl gyorsan van vége miatta az aktusnak. 

Tipp: van segítség, de beszélni kell róla

Egyéb betegségek

Bizony az, hogy a férfi egyre kevesebbet akar szexelni, egyéb betegségek jele is lehet, hisz a pénisz a férfiak általános egészségi állapot – barométerének tekinthető, és ha a férfinak problémái vannak ezen a területen, akkor azok nagyobb egészségügyi problémák, például a cukorbetegség, a prosztatarák vagy a szívbetegség tünetei lehetnek.

Ok lehet még a kevesebb szexre a túlsúly, az anyagi bizonytalanság, a munkahelyi stressz, de lehet ok a túl sok maszturbáció, és az is, hogy a férfi úgy érzi, nem kap elég figyelmet – tőled!

Akármelyik is van a háttérben, érdemes beszélni róla és orvosolni a problémát – mert intimitás nélkül nincs jó párkapcsolat!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.